DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

Törmelék talált el egy nézőt az IndyCarban

Ez a balesetek hétvégéje volt az autósportban: az IndyCar vasárnapi futama alatt egy autóról lerepült törmelék fejbe talált egy a lelátók mögött sétáló rajongót, akit koponyasérüléssel szállítottak kórházba.

EasyCapture1_18



A sportban bevezetett új szabályoknak, és az ezzel járó rengeteg szárnyból álló aerodinamikai csomagoknak negatív hatása fájdalmasan érződött a sorozat idei szezonnyitóján St. Petersburgben.

A futamot is többször le kellett lassítani a biztonsági autóval, miután az egymásnak koccanó autókról letöredeztek a kis szárnydarabok. Ám mint kiderült, ezek nem csak az aszfalt takarítása miatt okoztak felfordulást, hiszen a 10. körben egy szénszálból készült darab közel 100 métert repülve a lelátó mögé vágódott, és egy éppen ott sétáló rajongó, Brigitte Hoffstetter fejének csapódott.

A mentőcsapat azonnal a helyszínre sietett, ahol ellátták a szerencsétlenül járt hölgyet, aki koponyatörést szenvedett. A pályáról a Bayfront Health Egészségügyi Központba szállították, és a hétfő éjszakát is ott töltötte.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik autó melyik eleme okozta a balesetet.

Az IndyCar szervezői kedden adtak ki hivatalos közleményt az esetről: „Az IndyCar rajongóinak és résztvevőinek biztonsága mindenekfelett áll. Vizsgálunk egy balesetet, amelyben egy néző megsérült St. Petersburgben március 29-én. Ez a folyamat minden egyes versenybaleset után lezajlik annak érdekében, hogy folyamatosan próbáljunk javítani a biztonság szintjén. Az IndyCar minden jót és gyors felépülést kíván az érintettnek.”

A sérült Brigitte Hoffstetter férje is megszólalt: „Őrület, hogy ilyen megtörtént. Sokkal rosszabbul is végződhetett volna az egész - csoda, hogy életben maradt” - mondta a Tampa Bay Timesnak Greg Hoffstetter.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: