DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Az F1 helyére pályázik az IndyCar?

A tengerentúli sorozat vezetője érdekes interjút adott: a sorozat olyan országokba törne be, amelyek nem engedhetik meg maguknak a Formula-1-et. Máris felmerült Németország neve.

A széria jelenleg az Egyesült Államokban összpontosul, 2015-ben mindössze egyetlen versenyt tartanak az országon kívül, Kanadában. A szezon ezen a hétvégén kezdődik, mindössze öt hónap után, augusztusban azonban véget is ér. Ezen változtatnának a széria szervezői, akik februárban és márciusban olyan, nem észak-amerikai helyszínekre vinnék a bajnokságot, ahol az éghajlat lehetővé teszi a versenyzést. Az első lépés az idei brazil futam lett volna, amelyet azonban töröltek.

„Hiszünk abban, hogy egy nem is annyira rejtőzködő étvágy létezik a világban az IndyCar iránt” – mondta a sorozat főnöke, Mark Miles az Autosport lapnak. „Azt hiszem, jó ajánlat lennénk, ha megnézzük a helyszíneket, ahol megjelenhetnénk, és ha a Formula-1-hez hasonlítjuk, amit mi tudunk ajánlani, az ár-érték arány tekintetében.”



Kitért a rendezési díjakra is – amelyek az F1-ben jelentősen megnőttek, emiatt pedig több helyszínnek búcsúznia kellett az elmúlt években. „Nem kell olyan jogdíjakat felszámolnunk, amelyeket a versenyrendezők és független szervezetek fizetnek a Formula-1-ért. Egy olyan terméket kínálunk, amelyet egyedülállóan amerikaiként tekintenek, ám egy kivételesen izgalmas verseny is. Ezért azt gondolom, nagy lehetőségeink vannak.”

Az Autosport rögtön találgatni kezdett azt illetően, mely helyszínek jöhetnek számításra: elsődleges jelöltjük nem meglepő módon Németország, amely anyagi okok miatt esett ki idén a versenynaptárból. Megnevezték az Ausztrál Nagydíj korábbi otthonát, Adelaide-et is: Dél-Ausztrália turisztikai minisztere a médián keresztül jelentette be, hogy addig biztosan nem próbálják meg visszaszerezni a versenyrendezést, amíg Bernie Ecclestone áll a Formula-1 élén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: