DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
USA

Indycar-szezonnyitó: Törölve!

Két év szünet után térhetett volna vissza Brazília az Indycar-naptárba, de mégis St. Petersburgben kezdődik az idény - a promóter ismeretlen okok miatt törölte a Brasília Indy 300-at.

Nem csak az új helyszín, az Autodromo Internacional Nelson Piquet miatt várták a szurkolók a március 8-ára szervezett szezonnyitót, hanem azért is, mert ekkor láthatták volna utoljára a Dallara DW12-est teljes pompájában: a st. petersburgi versenytől ugyanis a Chevrolet és a Honda is külön aerocsomaggal látja majd el partnercsapatait.



A promóter nem adott információt arról, hogy miért törölték a versenyt, pedig az előjelek igencsak kecsegtetőek voltak. „A pálya hospitality-része már le volt foglalva, ahogy a jegyek kétharmada is eladásra került” – mondta a racer.com-nak a széria főnöke, Mike Miles. „Alig vártuk, hogy ismét Brazíliában versenyezhessünk, és ahogy tapasztaltuk korábban, az emberek ki vannak éhezve az Indycarra.”

Nem csoda, hiszen két brazil is van a mezőny legnépszerűbb versenyzői között: Helio Castroneves és Tony Kanaan sikerei folyamatosan fenntartják az érdeklődést az amerikai kontinens legnagyobb open wheel-sorozata iránt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: