DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

NASCAR: Jeff Gordon szögre akasztja sisakját

Az amerikai autóversenyzés talán legnépszerűbb és legsikeresebb aktív tagja, Jeff Gordon bejelentette, hogy 23 év teljesítése után az idei lesz az utolsó teljes szezonja a NASCAR-ban.

2_4



Gordon 1993 óta a sorozat összes versenyén rajthoz állt, az eltelt évek alatt pedig négy bajnoki címet és 92 futamgyőzelmet szerzett - ez utóbbi számmal a harmadik helyen áll a Cup Series örökranglistáján Richard Petty (200 győzelem) és David Pearson (105) mögött.

A 43 éves Gordon a pályán kívül is ugyanolyan karakteres személyiség, mint versenyzés közben: máig kitartó fiatalos lendülete és közvetlensége sokak kedvencévé tette, így a sport népszerűsítésében játszott szerepe vitathatatlan.

Bajnoki címeit már nem ma, 1995-ben, 1997-ben, 1998-ban és 2001-ben szerezte, de azóta is alig telt el olyan év, amelyben ne nyert volta futamot - a legutóbbi szezonban négy győzelem után a 6. helyen zárta az összetettet a legendássá vált 24-es számú autóval.

Utolsó versenyidényét idén teljesíti, amely során elmondása szerint még mindent belead, ám ezt követően sem fogja megszakítani a kapcsolatát a Hendrick Motorsports csapattal, amelynél teljes pályafutását töltötte a sorozatban.

1_4

„Az elmúlt év során és a holtszezonban hosszasan gondolkodtam a jövőmről, mielőtt döntést hoztam volna” - mondta Gondon a mai bejelentés során. „Nem használnám a ’visszavonulás’ szót, mivel azt tervezem, hogy a következő években rendkívül elfoglalt leszek. És persze lehet, hogy rajthoz állok majd még bizonyos versenyeken, bár ez egyelőre nincs tervben. Viszont jelenleg nem tudom elképzelni, hogy valaha is kiszálljak a versenyzés világából.”

Gordon továbbra is társtulajdonosa marad jelenlegi csapattársa, Jimmie Johnson autójának, emellett pedig a jótékonykodást is intenzívebben folytatja a gyermekrákkal kapcsolatos kutatások támogatásával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: