DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
USA

Rossi az IndyCarban találhat menedéket?

Alexander Rossi, a Marussia és a Caterham korábbi tesztpilótája, Alexander Rossi célja továbbra is az F1, de nagy a valószínűsége, hogy jövőre az Indycarban próbál szerencsét.

Rossi a belgiumi szabadedzések idején már hivatalos versenyzőnek számított a gárdánál, amikor a Marussia megváltoztatta döntését, és mégis Max Chilton versenyeztette a hétvége további részében. Az amerikai versenyző – akinek a GP3-ban és a GP2-ben is sikerült futamot nyernie –, nem adta fel álmát, és célja a 2016-ban a sportág színpadára lépő Haas F1 Team egyik ülése.



Azonban úgy tűnik, hogy jövőre sem marad versenyzés nélkül, hiszen az Indycar egyik csapata, a Dale Coyne Racing érdekes bejegyzést tett közé a minap Facebook-oldalán. Ahogy a képen látható, Rossi épp a csapat egyik Dallara DW12-esében ül, a poszt írója pedig a következő kérdést szegezte a követőkhöz: „A képen láthatók közül ki tesz még egy last minute karácsonyi bevásárlás? A. Steve Eriksen, B. Dale Coyne, C. Alexander Rossi, D. Mindhárman.”

A Dale Coyne Racing idén Carlos Huertas révén futamot tudott nyerni, és ha leendő pilótája remek formát mutat 2015-ben, első számú esélyessé avanzsálhat a Gene Haas csapatánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: