DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
USA

2016: Ganassi, Ford, Le Mans

A Chip Ganassi Racing az Autoweek értesülései szerint 2016-ban két teljes gyári támogatással rendelkező Fordot indít majd az USCC-ben és a Le Mans-i 24 óráson.

Az Autoweek szenzációs hírről számolt be a Ford GT-programjához közel álló forrásokra hivatkozva. A cég 2016-ban teljes gyári támogatással vesz részt a hosszútávú versenyzésben: két autóval teljes szezont futnak az idén megalakult USCC-ben, és megcélozzák a Le Mans-i 24 órást is.

ford_lm_win



A programot az IndyCar és a NASCAR legendás csapata, a Chip Ganassi Racing vezeti majd, akik az idei USCC-ben egy Ford-motoros prototípussal három győzelmet arattal, és a negyedik helyet szerezték meg. Az autót a tervek szerint a kanadai Multimatic Motorsports építi, akikkel már több mint húsz éve kapcsolatban áll a Ford.

A projekt élpilótája az a Scott Pruett lesz, aki öt Grand-Am Daytona Prototype-bajnoki címet szerzett a Ganassi színeiben, és ötször győzött a Daytona 24-en. Le Mans-ban csak egyszer indult, 200-ben, akkor kategóriabajnok lett a GTS mezőnyében és Chevrolet Corvette-tel. A projekt további részleteire csak hónapok múlva derülhet fény, az Autoweek szerint ugyanis ennyit kell még várni a hivatalos bejelentésre.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: