DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
USA

„Anya, ne nézd meg ezt a videót!”

Hálát adott a kiváló minőségű biztonsági berendezéseknek a finn Markus Niemela, aki másfél hete egy brutális balesetet úszott meg szinte sértetlenül egy kaliforniai sprint car-versenyen.

Markus Niemela másfél hete a kaliforniai Perris Auto Speedwayen szenvedett riasztó balesetet, amikor sprint carján eltört a hátsó felfüggesztés. Az autó nagy sebességgel csapódott a pályát övező kerítésbe, s bár a bukókeret is megsérült, a 2008-ban az Atlantic Championshipet megnyerő finn versenyző megúszta a balesetet.

Niemela, aki külön kiemelte a ButlerBuilt által készített versenyzőülését, melynek szerint a túlélését köszönheti, pár nappal később maga is megosztotta a bukásról készült videót a Facebookon: „Ez egy olyan furcsa baleset volt, melyet lehetetlen lett volna előre látni. Nagyon hálás vagyok, hogy egyetlen centet sem spóroltak a biztonságon, minden felszerelés kiváló minőségű és a legmodernebb volt.”

„Párszor már megsérültem korábban is, és bár most is csak egy enyhe agyrázkódást szenvedtem, ez volt életem legdurvább balesete. Nyilvánvaló, hogy hatalmas szerencsém volt, és azt is meg kell mondanom, hogy bár sosem beszélek szívesen a hitről, vagy ilyesmiről, főleg a nyilvánosság előtt, amikor ilyesmi történik, elgondolkozol, és még jobban értékeled a dolgokat.”

„Köszönöm mindenkinek a támogatást és a kedves üzeneteket. És anya, ezt ne nézd meg!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: