DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Tükörsima Wittmann-győzelem a DTM szezonnyitóján

Marco Wittmann a 2019-es DTM-szezonnyitón a Hockenheimringen a pole-ból indult, jól is jött el a rajtnál a csuromvizes pályán, majd rajt-cél győzelmet aratott a bajnokság turbós korszakának első versenyén, miután maga mögött tudta tartani az Audikat.

Miután az ő oldala sokkal jobban tapadt kívül, mint azoké, akik belülről voltak kénytelenek indulni, a páros rajtpozíciókból, a vizes Hockenheimringen a vele egy sorból induló riválishoz képest Marco Wittmann gyakorlatilag kilőtt a rajtnál, majd meg is tudta tartani első helyét. A sok rossz rajt miatt Robin Frijns fel tudott jönni a második helyre, de Wittmann tempójára nem volt válasza, így leszakadt fokozatosan az élen állóhoz képest.

Innentől kezdve egy ideig ő, aztán megpördülése és visszaesése után Mike Rockenfeller, még később pedig René Rast üldözte Wittmannt, de a 2014-es és 2016-os bajnok minden egyes támadási kísérletet vissza tudott verni, és sziklaszilárdan tartotta helyét az élen. René Rast, amennyiben elsőként tudott volna beérni, sorozatban hét győzelemnél járhatott volna (miután 2018 utolsó hat futamát kivétel nélkül behúzta), viszont a tavalyi másodiknak végül váltóhiba miatt félre kellett állnia, így pedig kiesett.

wittmann



Ahhoz képest egyébként, mekkora nyomást helyeztek rá nagyon sokáig, Wittmann, aki három körrel a leintés előtt végezte el kötelező bokszkiállását, végül kifejezetten kényelmes győzelmet aratott, ugyanis mögötte a második helyen Mike Rockenfeller 13, a harmadik Robin Frijns pedig 30 másodpercnél is nagyobb hátránnyal ért célba.

A győztes BMW és a dobogós két Audi mögött is ezen két márka képviselőit találtuk, Timo Glock, Loic Duval, Sheldon van der Linde, Bruno Spengler, Nico Müller sorrendben, a legjobb aston martinos Dani Juncadella lett a kilencedik pozícióban. Pontot még Pietro Fittipaldi szerzett.

A futam végeredménye itt olvasható!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: