DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Túraautó

Tarquinié a Hyundai idei első győzelme

Michelisz márkatársa nyerte a WTCR marokkói hétvégéjének második futamát, amelyen sokáig Catsburgnak állt a zászló, ám a holland egy hibát követően a falban végezte. Norbi is elcsípett pár pontot.

Napsütéses, enyhén szeles időben kezdődött a WTCR vasárnapi első, fordított rajtrácsos futama Marokkóban. A lámpák elalvását követően a rajtok mestere nem talált fogást márkatársán, Nicky Catsburg megőrizte a vezetést Gabriele Tarquini előtt, őket követte mindenki más. Mivel ma még várt egy verseny a mezőnyre, ezért hiába rajtolt el 26 autónyi tömeg, a falban senki sem kötött ki az indítást követően. A helyi nézőknek tegnap után ismét a szívfájdalom jutott, Mehdi Bennani mindössze két kör után a bokszba hajtott. 

wtcrcatsburg-fal2



Kisebb lökdösődéseket követően a frontvonalak az első tíz körre nagyjából teljesen megmerevedtek, Michelisz a 14., Tassi a 22. helyen állt. A Hyundai dupla győzelmét akár borítékolhattuk volna, ám ez a pálya most sem hazudtolta meg magát: Az élen álló Catsburg az egyik balosban megbicsaklott, és egyenesen a gumifalba hajtott. Gyanússá vált, hogy a betonfalak közötti forró levegőben a fékjei nem bírták a terhelést. Érkezett a biztonsági autó, lehiggadtak a kedélyek.

Az újraindítás négy kör után jött el, amin mintha az egész mezőny bealudt volna, szinte senki sem hozta magát előzési helyzetbe. Tarquini előnye az őt követő Jean-Karl Vernay előtt azonnal két másodpercre ugrott. A magyarok profitáltak a helyzetből, Norbi két, Attila egy helyet ugrott előre. A leintésig az élmezőny sorrendjében semmilyen változás nem történt, ám Michelisz a tizenkettedik, míg Tassi a huszadik helyre lépett előre. Tarquini 3,3 másodperccel nyert Vernay és Yann Ehrlacher előtt, így a dobogón egy Hyundai, egy Audi és egy Lynk & Co is képviseltette magát.

Folytatás 19:15-kor.

Végeredmény:

wtcr-marokko-r2-ered

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: