DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Hamilton féltestvére ismét versenyezni fog

Nicolas Hamilton, az ötszörös F1-es világbajnok, Lewis Hamilton testvére ismét versenyezni fog, méghozzá a Brit túraautó-bajnokságban, a Williams új főszponzorának, a ROKiT-nek a segítségével.

Az egyszerű ember a mai napig aligha tudta, mi is az a ROKiT, de a Williams mai autóbemutatóján kiderült, ők lettek a grove-i istálló főszponzora az elkövetkező évekre, most pedig azt is bejelentették, hogy Lewis Hamilton féltestvére, Nicolas az ő segítségüknek köszönhetően térhet vissza a versenypályákra.

Korábban már szerepelt a Brit túraautó-bajnokságban a fiatalabb Hamilton, de teljes szezont még egyszer sem futhatott, egészen idáig. Hiszen a ROKiT brit telekommunikációs cég támogatásának köszönhetően egy egész szezont húzhat le Nicolas Hamilton, tehát mind a 30 versenyen el fog indulni, a Motorbase Performance Ford színeiben.



A 26 esztendős, agyi bénulásban szenvedő fiatalember rendkívül örül annak, hogy visszatérhet a versenyzés világába: „Igazából el sem tudom hinni, hogy visszatérhetek a rajtrácsra idén. Eddig ide-oda ugráltam a különböző szériák között, amióta elkezdtem versenyezni, ami a szponzori támogatás hiányából fakadt” – mondta el Nicolas Hamilton az Autosport.com-nak.

„Rengeteg ember gondolja azt, hogy a nevem miatt a világon bármit megengedhetek magamnak. Ez nem is állhatna távolabb a valóságtól. Az elmúlt hat évben teljesen egyedül jártam az utam, és próbáltam valahol egy teljes szezont végigcsinálni, a kellő szponzori háttérrel.”

Hamilton féltestvérének egy speciálisan kialakított autót készítenek majd, mivel a betegsége miatt nem tudna irányítani egy hagyományos pilótafülkével rendelkező járművet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: