DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Nagy Dánielt Michelisz Norbert segíti Barcelonában

Utolsó fordulójához érkezik a TCR Európa-kupa idei szezonja. Az évadzáró barcelonai hétvégén dől el az egyéni- és a csapat bajnoki cím sorsa is. Nagy Dániel csapata, a M1RA Michelisz Norberttel erősít a sorsdöntő futamokra.

Nagy Dániel számára Barcelona új, de nem teljesen ismeretlen helyszín lesz. “Nem versenyeztem még itt, de rengeteget szimulátoroztam ezen a pályán, kedvelem a vonalvezetését. Ugrás lesz a mélyvízbe, viszont legalább nem élesben kell megtanulnom a pályát” - mesélt a barcelonai pályához fűződő viszonyáról Nagy Dániel.

 44149956_176611533250723_7113672543302582272_n



Az összetettben ötödik helyen álló versenyző bizakodó az évad utolsó fordulójával kapcsolatban. “Monzához képest sokkal jobb hétvégére számítok. Egyrészt azért, mert a pálya karakterisztikája jobban fekszik a Hyundainak, másrészt a 60 kilós büntetősúlyból negyvenet leadtunk, ami fontos századmásodperceket jelenthet.”

És persze, ami a legfontosabb: Nagy Dánielt a WTCC tavalyi ezüstérmese, a M1RA tulajdonosa, Michelisz Norbert segíti Barcelonában. “Óriási megtiszteltetés a világ egyik - ha nem a - leggyorsabb túraautó pilótájával együtt versenyezni. A jelenléte ad egy plusz motivációt, hiszen óriási lehetőség lesz mindenféle fogásokat eltanulni tőle, ez egy fantasztikus fejlődési lehetőség a karrierem szempontjából. Nem lesz könnyű dolgunk a dobogós helyek valamelyikének megszerzéséért, hiszen olyan beugrók lesznek most a mezőnyben, mint Ashley Sutton, a brit túraautó-bajnokság tavalyi győztese, vagy Mike Halder, aki a német TCR-ben megy.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: