DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
WTCR

WTCR: Muller győzött, Michelisz lógó kipufogóval ért célba

Tipikus túraautós csata folyt az utolsó dobogós pozícióért Kínában, miközben a 9. helyért Berthon és Michelisz vívott. A francia erősen oldalba vágta a Hyundait, de a magyar pilóta sem adta olcsón a bőrét.

A fordított rajtrács második helyről induló Yvan Muller az első kanyarban megelőzte a pole-ból startoló Mehdi Bennanit, míg hátrébb nagy volt a tülekedés: a 9. helyről induló Michelisz Norbert rosszul jött ki a harcokból, pozíciót veszített Thed Björkkel szemben. A helyet visszanyerte az első kör végén, mikor Tarquini kiállt a bokszba – hátul Szabó Zsolt, Vernay és Scheider is bokszba ment egyetlen kör után autósérülések miatt. A top 10-ben Guerrieri és Huff vívott kemény csatát egymással: Björk lesipuskásként használta ki a lehetőséget, hogy befurakodjon a Honda és Volkswagen közé.

Nathanael Berthon erőszakosan, a Hyundai oldalának ütközve előzte meg Micheliszt, aki néhány kanyar múlva visszavette a 9. pozíciót, kipufogója azonban félig leszakadt (elképzelhető, hogy nem ekkor, hanem egy kerékvetőn). Az incidenst vizsgálták, de a futam végéig büntetést nem osztottak ki.



Az első két kör után a sorrend beállt, majd a 13 körös futom utolsó harmadában élénkült meg újra. Guerrieri egy határozott bevetődéssel előzte meg Dupont-t, aki nem adta olcsón a bőrét, nagy csatában az argentin megszerezte az ötödik helyet. Kisvártatva az utolsó dobogós pozícióért Vervisch támadta Ehrlachert, az aszfaltozott bukótérbe is kitértek. Ebből Guerrieri profitált sokat, aki máris utolérte a másodperceket eldobó párost.

Vervisch és Ehrlacher újabb összecsapása az utolsó előtti körben drámát hozott: a francia túl forrófejűen védte pozícióját, a belső íven előző Audi kitolta őt a pályáról, Guerrieri pedig köszönetet mondhatott nekik a harmadik pozícióért. Vervish és Ehrlacher számos helyezést veszített, utóbbi célba sem ért, mivel Ma Qing Hua kiütötte.

Az első két helyezettet keveset láttuk a verseny során: a pontverseny vezetését is átvevő Muller könnyedén nyert Bennani előtt. Guerrieri öt pozíciót javítva állt a dobogóra, mögötte az ütközésből szintén sokat profitáló Dupont, majd Huff következett. Vervischnek hatodik hely jutott a főfutamra pole-t szerző Björk előtt. Berthon a futam végén megelőzte Micheliszt, a magyar pilóta így végül a 9. pozícióban ért célba.

A WTCR ningbói 2. futamának eredménye:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: