DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Túraautó

Blancpain GT: Bajnoki címre hajt a Lexus

Az Emil Frey Lexus Racing csapata ezen a hétvégén a Blancpain GT versenysorozat idényzáró futamára készül: a Lexus csapat célja Barcelonában a győzelem a versenysorozat idényzáró, háromórás futamán, amely egyben a Hosszútávú bajnoki cím megszerzését is jelentené.

 

Ezen a hétvégén kerül sor Blancpain GT versenysorozat Hosszútávú Bajnokságának idényzáró futamára Barcelonában (Spanyolország). A Lexus csapata már bemutatkozása évében megszerezheti a hosszútávú bajnoki címet, illetve a harmadik helyet is a Lexus RC F GT3-mal a legmagasabb kategóriájú GT3 bajnokságban. Emellett az Emil Frey Lexus Racing nagy örömmel várja Stéphane Ortelli visszatérését a versenypályára, akit ismét a 114. rajtszámú versenyautó kormánya mögött láthatunk majd. Mivel a monzai idénynyitó versenyen még az első 15-be sem sikerült bekerülnie a csapatnak, a hosszútávú bajnokság nyitánya minden volt, csak nem sikeres. Ezt követően a Lorenz Frey-Hilti vezette csapat a harmadik hely megszerzésével hatalmas előrelépést ért el az idény második versenyén, Silverstone-ban. Alig két héttel később már fantasztikus eredmény született, amikor a Lexus RC F GT3 nagyszerű győzelmet aratott a Paul Ricard versenypályán megrendezett 1000 kilométeres futamon. A Total 24 Hours of Spa versenyen átélt megrázó pillanatokat, illetve Stéphane Ortelli balesetét követően a Lexus csapata szeretné szép szerepléssel zárni ezt az idényt a Barcelona közelében fekvő, 4.655 méteres Circuit de Catalunya versenypályán, és persze szeretnének versenyben maradni a hosszútávú bajnoki címért.

Lexus_Emil_Frey_Racing_RCF_Hosszutavu_banjnoki_cim_1



„A barcelonai pálya fekszik nekünk, ám csak két hetünk van a mindenre kiterjedő felkészülésre.” – avat be Hannes Gautschi, az Emil Frey Lexus Racing műszaki koordinátora. „Jelenleg még minimális előnnyel álunk a mezőny élén a hosszútávú bajnokságban, de természetesen az a célunk, hogy megtartsuk az első helyet, és a lehető legtöbb pontot szerezzük meg, hogy az összetett versenyben is biztosítsuk magunknak a győzelmet.”

Mind az összetettben, mind a hosszútávú bajnokságban rendkívül kiélezett a küzdelem. Az Emil Frey Lexus Racing jelenleg az ötödik helyen áll összetettben, de alig 2.5 pont választja el a harmadik helyezettől.  A hosszútávú bajnokságban a svájci csapat áll az élen, ám mindössze 4 ponttal vezet az AKKA ASP Mercedes csapata előtt.

Lexus_Emil_Frey_Racing_RCF_Hosszutavu_banjnoki_cim_3

„Immár minden a bajnoki címről szól. Készen állunk és mindent megteszünk a győzelemért. Győznünk kell ahhoz, hogy megtartsuk vezető helyünket a hosszútávú bajnokságban, sőt, akár a csapatversenyben is felállhassunk a dobogóra.  Alig néhány pont választ el minket a többi, bajnoki címre esélyes csapattól. Mind a Lexus, mind pedig a csapat számára nagyszerű eredmény lenne, ha az Emil Frey Racing történetében megszereznénk az első hosszútávú bajnoki címet.” – fogalmaz Lorenz Frey-Hilti. „Az egész csapat folyamatosan az egyre jobb eredményekért dolgozik, és bár előfordult visszaesés, voltak gyengébb eredmények is, újra és újra sikerült remekül szerepelni. Barcelonával kapcsolatban bizakodásra ad okot Stéphane visszatérése a pályára, aki ismét sokat tehet majd értünk.”

A hoszútávú bajnokság utolsó futamára 2018. szeptember 29-30-a közt kerül sor Barcelonában (Spanyolország). Az időmérő edzést és a futamot is vasárnap, szeptember 30-án rendezik meg, reggel kilenc órás, illetve délután három órás rajttal.

Lexus_Emil_Frey_Racing_RCF_Hosszutavu_banjnoki_cim_7

Albert Costa Balboa, pilóta: „Nagyon izgatottan várom, hogy hazai pályán versenyezhessek Barcelonában. Hatalmas bulit tervezek a családom és a barátaim számára, ahol remekül érezzük majd magunkat. Száz százalékig biztos vagyok abban, hogy nagyszerűen fogunk szerepelni a futamon. A téli tesztelés pozitív eredményeket hozott, és a barcelonai pálya jellemzői jól fekszenek a Lexusnak.”

Christian Klien, pilóta: „A barcelonai pálya remek a számunkra: már sok tesztelést végeztünk rajta, és igazán jól megismertük, így nagyon szeretnénk ismét a bajnoki címért harcolni.”

Marco Seefried, pilóta: „Jó érzésekkel vágok neki a barcelonai pályának, mert kiderült, hogy jól boldogulunk a friss burkolatú versenypályákon, és a barcelonai is ilyen. Szóval, mindennek jól kellene mennie, mindenesetre a csapat egyre jobban szerepel. Annak is mindannyian nagyon örülünk, hogy Stéphane velünk lesz majd az idényzáró versenyen.”

Stéphane Ortelli, pilóta: „Rendkívül boldog vagyok, hogy Barcelonában újra az Emil Frey Lexus Racing csapatával dolgozhatok. Az idényzáró futam mindig különleges esemény, és mindent megteszek majd a csapatért, illetve azért, hogy a lehető legtöbbet segítsek pilótatársaimnak a hosszútávú bajnoki cím megszerzéséért zajló küzdelemben. Szeretném mindenkinek megköszönni a jókívánságokat, tényleg nagyon jólestek.“

Norbert Siedler, pilóta: „Úgy gondolom, van esélyünk a győzelemre Barcelonában. A téli tesztelés megmutatta, hogy fekszik nekünk ez a pálya, emellett hasonlít a Silverstone-i, illetve a Paul Ricard pályákra is, ahol nagyon sikeresen szerepeltünk.”

Markus Palttala, pilóta: „Nürburgring után Barcelonában már jobban illik hozzánk a pálya. Friss burkolat van rajta, így sokkal jobb a tapadás, ami eddig mindig sokat segített nekünk. Arra számítok, hogy nagyon jól szerepelünk majd, mert eddig is mindig jól sikerültek a hosszútávú bajnoki futamok. Természetesen a bajnoki cím megszerzése a célunk.”

A BARCELONAI PROGRAM

Szombat, 2018. szeptember 29.

09:00 - 10:30     1. Szabadedzés

16:45 - 18:15     2. Szabadedzés

Vasárnap, 2018. szeptember 30.

09:00 - 10:00     Időmérő edzés

15:00 - 18:00     Verseny  

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: