DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Túraautó

Rossz rajt után első futamgyőzelmét ünnepelhette a spanyol DTM-es

A rajtja nem sikerült jól, később azonban fokozatosan vissza tudott kapaszkodni: Daniel Juncadella előbb Augusto Farfust, majd az addig élen álló márkatárs Lucas Auert előzte meg, így megszerezte pályafutása első győzelmét a bajnokságban.

A pole-pozícióból induló Daniel Juncadella kifejezetten rosszul kapta el a rajtot a DTM Brands Hatch-i hétvégéjén, és rögtön visszaesett a harmadik helyre a márkatárs Lucas Auer és a bajnoki címvédő René Rast mögé.

Rast aztán rögtön az első kör végén kiállt kötelező kerékcseréjére, így Juncadella rögtön visszajött másodiknak, majd a hetedik körben ő is kilátogatott a bokszba. A spanyolnak aztán sikerült Augusto Farfus elé visszajönni, nem sokkal később pedig a nála később kereket cserélő Auert is megelőzte, így tulajdonképpen átvette a vezetést.

Miután mindenki letudta a cseréit, Juncadella maradt is a helyén, így 67. futamán első győzelmét aratta 2012 F3-as Európa-bajnoka. Auert végül Farfus is leküzdötte, a korábbi WTCC-pilóta így idén először ünnepelhetett a dobogón, ráadásul rögtön egy kiváló második hellyel. Auer végül meg tudta tartani harmadik helyét, nagyságrendileg négy másodperccel maga mögött tartva Rastot és saját honfitársát, a másik osztrák Phillipp Enget.

 

Azzal, hogy a bajnoki éllovas Gary Paffett be tudott futni hatodikként (sőt, még Eng megelőzésére is volt esélye), növelni tudta előnyét a tabellán, ami így már harmincöt pont köszönhetően annak, hogy Paul di Restát mindössze tizenhatodikként rangsorolták. A mercedeses Paffett mögött két fiatal márkatárs, Pascal Wehrlein és Edoardo Mortara futott be a hetedik-nyolcadik helyen, rajtuk kívül pedig még Marco Wittmann és Mike Rockenfeller tudott pontot szerezni.

Ahogy arról szó esett, összetettben Gary Paffett vezet Paul di Resta előtt, kettejük között az állás 156-121 előbbi javára. A képzeletbeli dobogó legalsó fokán jelenleg Lucas Auer található 106 ponttal.

Az első futam pontos végeredményét itt találjátok!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: