DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

Button a DTM-ben indulhat a Mercedesszel

Formula-1-es visszavonulása után két versenyágban is rajthoz állt az idei évben, augusztusban pedig könnyen lehet, hogy egy harmadikban is kipróbálja magát. Kedvet kapott Alonsótól?

Az utóbbi 14 hónapban Fernando Alonso a Formula-1-en kívül az IndyCarban (a híres, Indy 500-as versenyen) és a Le Mans-i 24 óráson is versenyzett, sőt, utóbbit meg is nyerte, a WEC-ben ráadásul teljes évadot húz le, párhuzamosan a száguldó cirkusszal.

Volt csapattársa a jelek szerint szintén kedvet kapott, hogy minél több szériában kipróbálja magát. Le Mans-ban Jenson Button is jelen volt az SMP Racing LMP1-es versenyautójával, miközben a japán Super GT idényét is teljesíti. A DTM eddig nem tartozott a vadászterületei közé, de a Mercedes túraautós főnöke, Ulrich Fritz megemlítette, hogy az augusztusi, Brands Hatch-i futamra szabadkártyával benevezné a 2009-es világbajnokot.

Button 2009-ben Mercedes-motorral nyert világbajnoki címet


„Jenson jó ötlet lenne. Végső soron, Mercedes-motorral szerzett Formula-1-es világbajnoki címet” – hintette el elképzelését Fritz Zandvoortban, a TouringCarTimes-nak nyilatkozva. Button egyetlen bajnoki címét 2009-ben a Brawn GP versenyautójával nyerte a német gyártó motorjával, majd a következő évben már a kiscsapatot felvásárolta a Mercedes, ebből lett a gyári istálló.

„Lewis Hamilton egészen biztosan nem jöhet szóba, túlságosan is Formula-1-es programjára összpontosít.” Bár az időpont megfelelne neki, mivel a Magyar Nagydíj és a Belga Nagydíj között többhetes nyári szünetet tart az F1. Misanóban is különleges vendégversenyzőt köszönhetünk majd, Alex Zanardi személyében, ő a BMW-t erősíti majd.

A hírek szerint szeptemberben, a Red Bull Ringen Sebastien Ogier-t indítaná a Mercedes, szintén szabadkártyával, de Fritz még nem szeretne véglegesíteni semmit. „Túl korai még az időpont, hogy véglegesen döntsünk, ki kapja idén a szabadkártyás lehetőségeinket. Számos variáció lehetséges, amint elhatároztuk magunkat, közöljük. Folyamatosan keringő pletykákra nem szeretnénk reagálni, de abban biztosak lehetnek, hogy Fernando Alonso versenyzése kizárt” – tette hozzá Fritz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: