DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

A Hungaroringen szerezte első Eb-pontját Jedlóczky

Régi, de nagyon igaz közhelyek a sportban, hogy nincs olyan meccs, ami biztosan előre le van játszva és, hogy egy versenynek mindig a célban van a vége. A hazai TCR Europe futamon eddig pont ezt élte át a JLG Motorsport csapata. Hiszen azóta, hogy egy-két napja még a hazai futam lemondását kellett fontolgatnunk, mára alaposan megfordult a világ.

Az élet úgy hozta, hogy mégis itt lehetünk a Hungaroringen ismét magyar közönség előtt és egy nem túl jól sikerült időmérő után végül a szombati első futamon Jedlóczky L Márk megszerezte élete első TCR Europe bajnoki pontját egy igencsak eseménydús és kaotikus versenyen.

A futamon először is a felemás időjárással kellett megküzdeni, hiszen az esős pályán zajló időmérőhöz hasonlóan az első futam rajtfelállásánál is csepergett az eső, de a versenyzők slick gumival hajtottak a pályára és végül szerencsére az eső elkerülte a Hungaroring aszfaltcsíkját. Az esőt megúszta a mezőny, de a sok lökdösődést már nem. Már a rajtnál komoly kis küzdelem alakult ki, melyből versenyzőnk több helyezést veszítve jött ki és onnan kellett megkezdenie a felzárkózást. Ehhez a jó köridőkön kívül egy kis szerencse is kellett mivel többször az ellenfelek hibája és ütközései miatt tudott előrébb lépni. Majd következett egy safety car fázis melyet egy kavicságyba lökött autó mentése miatt kellett elrendelni. Amikor a biztonsági autó távozott a pályáról Márk nagyon jó pozíciót fogott és végül a tízedik helyezés került a neve mellé a végeredményt mutató listán.



Nagyon komoly mérföldkő ez a csapat számára, hiszen a tanulóévnek szánt bajnoki szezonban komoly nehézségek ellenére is folyamatosan fejlődve eddig minden futamon sikerült a célba érkezés és most éppen a hazai pályán a pontszerzés!

Természetesen ez csak egy apró első lépés, ezzel a ponttal versenyzőnk még csak felkerült a „térképre” pontosabban a bajnoki tabellára. Viszont holnap itt a második futam, melyre a Zengő Motorsport szerelői gondos munkával készítették fel az autót a lehetőségekhez képest orvosolva a szombati küzdelemben szerzett sérüléseket, így újra versenyzőnkké a feladat, hogy a hazai közönség előtt ismét harcba szálljon az újabb bajnoki pontokért!  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: