DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

Kettős Mercedes-siker a hockenheimi nyitányon

Bár a rajt után elveszítette a vezetést a pole-ból induló Gary Paffett, a bokszkiállások után levadászta Lucas Auert, így az ő sikerével indult a DTM 2018-as szezonja. Dobogón a BMW, sehol az Audi.

Gary Paffett indulhatott a pole-ból a DTM idei első futamán Hockenheimben, és a rajt után is megőrizte a vezetést két BMW-s ellenfele előtt. Az igazán nagy tempót azonban Lucas Auer diktálta az első körökben: előbb Timo Glockot, majd Marco Wittmannt is levadászta, nem sokkal később pedig az első helyet is átvette mercedeses társától.

paffett-mercedes-dtm-1



A bokszkiállások során aztán az bizonyult nyerő húzásnak, ha valaki előbb jött ki: Paffett egy körrel hamarabb cserélt kereket, így Auer kiállása után könnyedén megelőzte a hideg gumikon még nem megfelelő tapadással rendelkező ellenfelét, ezzel virtuálisan ismét az élre állt – persze a valóságban ekkor még a jóval később szervizelő René Rasték vezettek. Auernek amúgy még Glockkal szemben is védekeznie kellett, de az ő támadásait már átvészelte.

Az élen már nem is történt változás: Paffett behúzta a győzelmet Auer előtt, azaz kettős győzelmet ünnepelhetett a Mercedes. A dobogót Glock tette teljessé a BMW-vel, megelőzve Edoardo Mortara és Pascal Wehrlein Mercedesét – utóbbi amúgy szép manővereket is bemutatva tért vissza az F1-ből. A középmezőnyben amúgy kemény csatákat láthattunk, az Audik csúnyán leszerepeltek, Rast révén a kilencedik hely volt a legjobbjuk, így pedig Matthias Ekström búcsú-beugrása is mindössze egy 17. hellyel indult. Vasárnap újabb időmérő és verseny vár a mezőnyre.

Az 1. futam végeredménye:

dtm-eredmeny-1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: