DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Michelisz dobogóra állna a pechsorozat után

Rendkívül balszerencsés eddig a Hyundai magyar pilótájának hétvégéje: gyakorlatilag a szombat a műszaki hibákról szólt Michelisz Norbinak, akinek vasárnap a hátrány ledolgozása lesz a fő célja.

A magyar versenyző az első időmérőn még vezetett, amikor hirtelen elfüstölt alatta a Hyundai (a pole-t pedig Thed Björk szerezte meg). Ennek köszönhetően ráadásul a futam előtt motort kellett cserélni az autóban, ami azt is eredményezte, hogy Michelisznek az utolsó helyről kellett nekivágnia a szezon első versenyének.

A futamon még sikerült felkapaszkodnia pár pozíciót, de itt is olyan dolog történt, amit már joggal nevezünk pechnek. Michelisz Norbi autójáról egyszer csak levált a bal első kerék, amire a magyar pilóta így emlékszik vissza: „Ellenőriznünk kell, mi is történt pontosan, elveszítettem a bal elsőt. A csavarok töröttek voltak, és egy ponton azt gondoltam, hogy ez a probléma, utána viszont az éreztem, hogy az autó nem megy tovább. Megpróbáltam visszamenni a bokszba, de ez lehetetlennek bizonyult.”

 michelisz-a-dobogorol-2018-2



Norbi számára lélektanilag sem jött jól a balszerencse, de célja vasárnap a kármentés lehet vasárnap a hungaroringi forduló előtt: „Őszintén szólva az elmúlt szezon rossz befejezése után most így kezdeni egy újabbat egy kissé elszomorít, de még 29 verseny van hátra, így semmi nincs veszve. A legfontosabb dolog, hogy a szombati teljesítményt át kell vinnünk vasárnapra, hogy ismét a pole-pozícióért harcolhassunk. A cél, hogy a főfutamon a dobogón végezzünk, és az, hogy ne 50 pontos hátránnyal menjünk Magyarországra.”

A Hyundai versenyzője abban sem volt biztos, hogy kész lesz a futamra az autója: „30-40 perccel a rajt előtt nem voltam benne biztos, hogy meg tudjuk csinálni. A srácoknak kicsivel több, mint egy órájuk volt a motorcserére, és a versenyen nagyon elégedett voltam az autóval. Megpróbáltam megtalálni az előzési lehetőségeket, úgy, hogy közben óvom a fékeket és a gumikat, de sajnos nem ez nem tartott túl sokáig.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: