DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Túraautó

Két új ország a DTM versenynaptárában

Eggyel nő a versenyhétvégék száma a túraautós szériában, de csak ezek felét tartják Németországban: Brands Hatch és Misano is csatlakozik. A magyar versenyt néhány héttel korábban rendezik.

A DTM ma megerősítette 2018-as versenynaptárát, melyben az idei kilenc helyett tíz időpont szerepel: a legszembetűnőbb, hogy az elmúlt szezonnal ellentétben Nagy-Britanniában és Olaszországban is tartanak versenyt, mindkettő helyszínen augusztusban. Brands Hatch 2013 óta először kerül vissza a DTM körforgásába, ráadásul ezúttal nem a rövid, hanem a teljes vonalvezetésen szerepel majd a mezőny. Olaszországban utoljára 2010-ben rendeztek DTM-futamot az Adria Raceway-n, az új helyszín Misano lesz.



A német széria hat különböző országban versenyez 2018-ban: a moszkvai pályával Oroszország került ki a körforgásból. Németországban öt fordulót tartanak, a tradicionálisan Hockenheimben kezdődő és ott végződő idény második helyszíne a Lausitzring lesz. Ennek különlegessége, hogy korábban bejelentették, a pályán több versenyt nem rendeznek, mivel új tulajdonosa önvezető autók tesztelésére akarja állandósítani. A tulajdonos, a DEKRA azonban a DTM partnere is, így a széria változatlanul szerepelhet Lausitzban.

A Hungaroring továbbra is a naptár része marad. Idén június közepén versenyzett a DTM Magyarországon, jövőre némileg korábban, június 1-3-án fog.

A DTM 2018-as versenynaptára:

1. Hockenheim

május 4-6.

2. Lausitzring

május 18-20.

3. Hungaroring

június 1-3.

4. Norisring

június 22-24.

5. Zandvoort

július 13-15.

6. Brands Hatch

augusztus 11-12.

7. Misano

augusztus 24-26.

8. Nürburgring

szeptember 7-9.

9. Spielberg

szeptember 21-23.

10. Hockenheim

október 12-14.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: