DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

Michelisz megnyerte a biztonsági autós futamot

Michelisz Norbert az élről rajtolt és végig meg is őrizte első helyét a WTCC fő futamán - ugyan az irreális körülmények miatt megszakították a versenyt, de így is a maximális pontot zsebelte be a magyar pilóta.

A pole-pozícióból indulhatott a fő futamon Japánban Michelisz Norbert azok után, hogy az első versenyen a hetedik helyet szerezte meg - azonban az azt követő fél órában annyit romlott a pálya állapota a folyamatosan szakadó eső miatt, hogy csak a biztonsági autó mögött vághatott neki a tizenöt körnek a mezőnyt.

michelisz1



A biztonsági autó két kör után hagyta el a pályát, Michelisz pedig azonnal másfél másodperc körüli előnyt épített ki a mögötte igyekvő Volvókkal szemben, sőt, csak Catsburg tudott hozzá közel maradni, a mezőny további része pillanatok alatt nyolc-tíz másodpercre szakadt le. Hiába ment azonban remekül a magyar pilóta, csapattársa, Ryo Michigami hibázott, kicsúszott a kavicságyba, majd egy kör elteltével visszatért, a biztonsági autó pedig visszatért a pályára - óriási volt a víz, ezt Michigami még kaviccsal is súlyosbította, így a verseny felénél megint lelassított a mezőny.

A körülmények romlottak, Szabó Zsolt is kicsúszott a biztonsági autó mögött, a pilóták közül többen panaszkodtak arra, hogy alig látnak, illetve hogy felúszik az autó a tócsákon. A versenyigazgatóság a tizenegyedik körig várt, majd úgy döntött, hogy felfüggeszti a futamot az irreális körülmények miatt - ennek ellenére (csak négy kört futottak zöld zászló mellett) teljes pontokat osztottak a végén, így Michelisz a maximális pontszámot szerezte meg.

Ennek köszönhetően 16,5 pont a hátránya az ötödikként záró Björk mögött, a harmadik helyen Catsburg áll, Monteirót pedig már mindannyian megelőzték. 

Eredmények hamarosan!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: