DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Túraautó

Új sorozatban vendégeskedik Keszthelyi Vivien

Keszthelyi Vivien az Audi Hungaria meghívására vendége lesz az idei év egyik legérdekesebb autósporttal kapcsolatos eseményének, a Formula Student East nemzetközi hallgatói versenysorozat magyarországi rendezvényének, amelyet jövő csütörtöktől vasárnapig rendeznek az örkényi Euroringen.

Az eseményen több mint 80, mérnökhallgatók által alkotott csapat vesz részt a világ minden pontjáról, hogy saját kezűleg tervezett és épített versenyautóikkal mérjék össze tudásukat különböző versenyszámokban.

VKeszthelyiNorisring1



A szurkolók és rajongók július 21-én, pénteken találkozhatnak a 16 éves magyar pilótával. A rendezvény főtámogatójának, az Audi Hungariának a standján csúcskategóriás autókat, köztük egy igazi gyöngyszemet, egy Audi R8 LMS ultra versenyautót is meg lehet majd csodálni.

Keszthelyi Viviennek ez az esemény jelenti a kikapcsolódást az elmúlt és a következő hetek intenzív időszakában, amelynek során rendkívül keményen és elszántan készül az Audi TT Cup következő versenyhétvégéjére, melyet a hollandiai Zandvoortban rendeznek.

VivienKeszthelyiNürburgring

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának magyar tagja hosszú idő után önbizalommal teli, pozitív érzésekkel várhat egy futamot, ugyanis július elején a legendás Norisringen egy rendkívül szerencsétlen időszakot tudott lezárni azzal, hogy a 16. helyről rajtolva a 8. pozícióban ért célba sérült autójával, megszerezve ezzel első pontjait a sorozatban.

Keszthelyi Vivien pechszériája Hockenheimben kezdődött, ahol első versenyét műszaki hiba miatt el sem tudta kezdeni, majd a második futamon az egyik riválisa olyan erővel ütközött neki az egyik kanyar bejáratánál, hogy a futómű súlyos sérüléseket szenvedett. A Nürburgringen a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse, Fabian autója szállt bele a balesetet elkerülni már nem tudó magyar pilóta autójába. Keszthelyi Vivien a baleset után korházba is került, és a következő versenyen az orvosok tanácsára nem állt rajthoz. A Norisringre felépült, de rögtön az első versenyen az egyik vendégpilóta óriási erővel csapódott neki egy kanyarban. A fiatal magyar versenyző a sok csalódás ellenére is erőt tudott meríteni, s a következő futamon 11 pontot szerezve nyolcadik lett, erről Sepp Haider, az Audi Sport versenyzőakadémia vezető instruktora is azt mondta, hogy „felszakíthat egy gátat" a pilótában.

AudiRSLMSultra

A szakember már akkor is kijelentette, hogy a Vivienéhez hasonló negatív sorozatok hozzátartoznak az autósporthoz. A királykategóriában is előfordul, még a legjobbakkal, vagy a legnagyobb tehetségekkel is, hogy hat, vagy hét versenyből csupán egy, vagy két alkalommal érnek célba. Ugyanakkor a közelmúlt autósportos eseményeit figyelve a különböző túraautós, vagy más szériákban szereplő magyar versenyzőknél is látható, hogy nem mindig sikerül jól egy-egy hétvége, ebben a sportágban ugyanis – legyen az bármilyen versenysorozat – minden apró tényezőnek össze kell állnia ahhoz, hogy egy pilóta eredményes legyen egy-egy futamon.

A hollandiai Zandvoortban augusztus 18. és 20. között köröz majd a TT Cup mezőnye.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: