DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

A hétvégén a Norisringen csatázik Keszthelyi Vivien

A hétvégén a legendás norisringi városi pályán folytatódik az Audi TT Cup szezonja, Keszthelyi Vivien pedig karrierje egyik újabb fontos állomásához érkezik, hiszen nem sok magyar autóversenyzőnek adatott meg, hogy bizonyítson az 1947-ben átadott aszfaltcsíkon.

Kesjár Csaba szinte pontosan 29 évvel ezelőtt, 1988. június 24-én a Norisringen tragikus balesetben vesztette életét egy Forma-3-as versenyautóban, az egykori kiváló magyar autóversenyzőre is emlékezik majd a helyszínen Keszthelyi Vivien.

vivien-keszthelyi-kempten



A 16 éves versenyző csapata hangsúlyozta, a TT Cup a legjobb lehetőség arra, hogy Keszthelyi Vivien kellő rutint szerezzen ahhoz, hogy néhány éven belül valóra váltsa nagy álmát, azaz szerepelhessen a német túraautó-bajnokságban (DTM). A DTM-ben ugyanis hasonlóan a TT Cuphoz, gyakorlatilag azonos teljesítményű autókkal küzdenek egymással a pilóták, akiket gyakran egyetlen másodperc választ csak el az időmérőn az első és az utolsó között.

Viviennek ráadásul "két fronton" kell helyt állnia, hiszen az Audi tehetséggondozó akadémiáján alapvetően a hátsókerekes versenyautók vezetésére készítik fel, mindeközben a TT Cupban elsőkerék meghajtású autókkal kell, "vérre menő", test-test elleni csatákat vívnia.

A norisringi hétvége szabadedzését pénteken 15.40 órától rendezik, szombaton 9.20 órától az időmérőre, 14.50 órától pedig az első futamra kerül sor, míg a második verseny vasárnap 12.10 órakor rajtol.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: