DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

TCR: Tassi első győzelme Michelisz előtt

Felrobbanhatott a Hungaroring közönsége, hiszen Tassi Attila és Michelisz Norbert kettős magyar győzelmet aratott a volkswagenes Vernay előtt. A Zengő pilótái nem tudtak pontot szerezni.

A pálya bár reggel még kissé nedves volt, a rajtra teljesen felszáradt. A hazai versenyzők közül Michelisz Norbi várhatta az első sorból a rajtot, mögüle a harmadik helyről Tassi Attila vághatott neki a vasárnapi első futamnak. Közéjük a francia Vernay furakodott be az időmérő edzésen.

Michelisz Norbi, Tassi Attila és Roberto Colciago kapták el a legjobban a rajtot - közülük a fiatal magyar versenyző fordult elsőként az egyes kanyarban. Mögötte Michelisz és Colciago haladt, de az olaszt Vernay-nek sikerült átugrania, így a francia feljött harmadiknak. Tassi egy kicsit elszakadt a többiektől, és a második kör végén már 1,6 másodpercre haladt Michelisztől.

A kiesők száma is gyarapodott, Dusan Borkovic és Robert Huff is kénytelen volt feladni a versenyt műszaki hiba miatt. Vernay folyamatosan támadta Norbit, de egyelőre nem tudott elmenni a rutinos magyar pilóta mellett. A címvédő Comininek nem ment túlságosan jól a magyar pályán az Audival, mivel csak a 13. helyen haladt.

A magyar Zengő pilóták - Ficza Ferenc és Nagy Dani - a 16. és a 17. pozícióért csatáztak egymással. Comini csapattársa, Vervisch is feladni kényszerült a versenyt, ezért a második szektorban sárga zászló lépett érvénybe.

Öt körrel a vége előtt Tassi Attila előnye már 2,7 másodpercre rúgott Michelisz, és 3 másodpercre Vernay előtt. A francia pilóta nagy próbálkozott az előzéssel, de végül nem tudta legyűrni a wtcc-s pilótát.

A Hungaroringen végül Tassi Attila megszerezte első győzelmét, Michelisz Norbert lett a második, Jean-Karl Vernay pedig a harmadik. Nagy Norbert végül legyűrte csapattársát, és övé lett a 15. hely Ficza Ferenc előtt. További magyar eredmények: 17. Jedlóczky Márk, 19. György Anett és 20. Tóth Csaba.

A TCR első hungaroringi futamának eredményei:



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: