DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Tassi: Michelisz mentette meg a hátsómat

Eddig kellett várnia Tassi Attilának élete első győzelmére, ugyanis hazai közönség előtt autózva Michelisz Norbert kíséretével kettős sikert könyvelt el a M1RA a TCR első futamán.

Szenzációsan indult magyar szempontból a vasárnap, hiszen most már Tassi Attilát is a futamgyőztesek között emlegethetjük. A fiatal magyar pilóta dobogón már állt idén, és most annyira szerencsés volt, hogy első diadalát éppen a Hungaroringen arathatta.

A magyar pilóta csapattársának/csapatfőnökének tulajdonította az elért sikert: „Ez a legjobb érzés, ami történt velem a karrierem alatt, és meg kell köszönnöm Norbinak, hogy megmentette a s*ggemet.” 

 

„Nagyon jó startot fogtam, de vigyáznom kellett, és a tükröt néznem, mert ott voltak a sarkamban a többiek. Az autó túlkormányzott volt, így egy kicsit lassabb is lettem a kelleténél” - emlékezett vissza Tassi a rajt pillanataira.

A M1RA versenyzőjét arról is megkérdezték, mit gondol a további esélyeivel kapcsolatban: „A szezon elején egyáltalán nem gondoltam arra, hogy képes leszek a bajnoki címért harcolni, de nagyon jó érzés, hogy itt versenyezhetek, ráadásul egy remek autónk van. Minden hétvégén találunk valami újat, és ez egy remek eredmény tőlünk.”

Tassit megkérdezték, hogyan tudta kezelni a vezető pozícióját: „Nem gondolok a nyomásra, arra koncentráltam, hogy ne hibázzak, kicsit fáradt vagyok a verseny után, de nagyon boldog is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: