DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Tassi: Ez a legjobb módja az ünneplésnek

A M1RA fiatal versenyzője a második futamot is behúzta a Hungaroringen. Attila elárulta, nemrég töltötte be 18. életévét, amit jobb módon nem is ünnepelhetett volna, mint ezzel a kettős győzelemmel.

Hihetetlen teljesítményt nyújtott Tassi Attila a TCR sorozatban. Michelisz csapatának versenyzője mindkét futamot megnyerte, ami legutóbb tavaly Pepe Oriolának sikerült Bahreinben - mindezt 18 évesen.

Tassi maga sem hitte el, mit hozott össze hazai fordulójában: „Hihetetlen, ami történik velem ezen a hétvégén. Sosem harcoltam még ehhez hasonlókat. Nem is tudok mit mondani.”

tassi-masodik-futam



A M1RA versenyzője ismét a rajt ecsetelésével folytatta: „A rajt jó volt, de egy kicsit összeütköztem Altoével, és jobbra kellett tartanom. Nem voltam elég gyors a jobb kanyarokban, de tudtam kezelni ezt a helyzetet, és meg is tudtam előzni őt. A manőver után vigyáznom kellett a gumikra, mert úgy éreztem, egyre romlik az állapotuk.”

Tassi pár napja töltötte be 18. születésnapját az interjú során erről is megkérdezték: „Szerettük volna valamihez kötni ezt az eseményt. Úgy néz ki, ez működött is - ez a legjobb módja az ünneplésnek.”

A fiatal pilóta a bajnokságban is átvette a vezetést, amiről a következőket mondta: „Ez nagyon jó érzés, de tudjuk, hogy hétvégéről hétvégére változik a pontverseny éllovasa. A szezon még nagyon hosszú, és most a következő versenyre kell koncentrálnunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: