DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Túraautó

Itt a DTM: Amikor tényleg hősökkel teli a Hősök tere

Német autócsodák cikáznak és füstölőseket fékeznek a budapesti forgalomban, a motoros rendőr pedig nem azért szirénázik, hogy lekapcsolja őket, hanem arról gondoskodik, hogy még tovább csinálhassák ugyanezt. Kétségtelen: újra versenylázban ég a magyar főváros!

Egy hónapja éppen búcsúztunk a WTCC-től, egy hónap múlva pedig már a Magyar Nagydíjra készülünk, ám a két világbajnokság között ezen a hétvégén egy hasonlóan rangos versenysorozat, a DTM is a Hungaroringre látogat, és ha már erre jár, hát csütörtökön a Német Túraautó-bajnokság is lebonyolított egy utcai parádét a fővárosban.

DCW5EO1WsAAdDO_



Az eseménynek a három márka egy-egy autója és pilótája volt a főszereplője: Mattias Ekström az Audival, Gary Paffett a Mercedesszel és Augusto Farfus a BMW-vel vonult végig nagy robajjal és jelentős kísérettel Budapest utcáin, a Hősök terén pedig az autóból kiszállva is megcsodálhatták a bajnokság három „hősét” a rajongók egy közönségtalálkozó keretében.

Péntektől aztán a DTM már a Hungaroringen fogja szórakoztatni a kilátogatókat, ahol a hétvége mindkét napján versenyt fut majd a mezőny, mellettük pedig két másik igen neves sorozat küzdelmei színesítik a programot, hiszen a TCR és az F3 is itt futja következő fordulóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: