DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Először szállít a DTM-en kívül abroncsot a Hankook

A Hankook gumiabroncsgyár szállítja az abroncsokat az új BMW M4 GT4-hez. A müncheni prémium márka ügyfélsport modellsorozatát mostantól kizárólag Hankook versenyabroncsokkal értékesítik világszerte az ügyfélcsapatok motorsportért rajongó tagjainak. Az új versenyautó a 24 órás nürburgringi versenyen már bizonyította teljesítőképességét egy osztálygyőzelemmel. A Hankook a DTM-ben szereplő BMW csapatokon kívül most először szállít abroncsokat a BMW Motorsport ügyfélsport modellje számára is.

A kizárólag Hankook Ventus Race versenyabroncsokkal szerelt új BMW M4 GT4 a május 26. és 28. között, a Nürburgringen rendezett 45. ADAC Zürich 24 órás versenyen esett át a hivatalos tűzkeresztségen. A legendás hosszú távú klasszikus versenyen, a „Zöld pokol“ névre hallgató pályán a BMW új ügyfélsport versenyautója egy osztálygyőzelemmel megmutatta, hogy mire képes. A kiváló három literes, soros, hathengeres biturbo motorral szerelt BMW M4 Coupé alapjaira épülő 432 lóerős M4 GT4 változat többek között könnyű karbon motorháztetőt és ajtókat kapott, így az utcai modellhez képest jelentősen könnyebb lett az autó. A speciális első légterelővel, állítható hátsó szárnnyal, valamint megnövelt hatékonyságú kipufogóberendezéssel ellátott autót 11 x 18 collos felnikre szerelt 300/660 R 18 méretű Hankook Ventus Race versenyabroncsokkal szállítják majd a nemzetközi ügyfeleknek.

hankook-bmw-m4-gt4



„Az értékesítési fázis kezdetén a BMW M4 GT4 modellel újabb mérföldkövet érünk majd el“ – állítja a BMW Motorsport igazgatója, Jens Marquardt. „Nagy örömet jelent számunkra, hogy a 2018-as évben ügyfélcsapataink sikeresen vethetik majd be ezt az autót a versenyeken, melyek során a Hankook nagy tapasztalatára és kiváló teljesítményére is számítunk. Ügyfeleinknek egy kiforrott, megbízható GT4-es autót kínálunk, melyben a BMW Motorsport teljes szakértelmét felhasználtuk a BMW M4 Coupé erős alapjaira építve. A BMW M4 GT4 fejlesztése során a futástelesítményre, a költséghatékonyságra és az egyszerű karbantartásra összpontosítottunk.“

„Nagyon örülünk annak, hogy az új M4 GT4 abroncsbeszállítójaként beszállhatunk a BMW ügyfélsportba. A sikeres, nemzetközi csúcsszintű együttműködés a BMW Motorsporttal a DTM-ben kiváló alapot biztosított erre. Az új jármű abroncsainkkal történő felszerelése további sikert jelent a nemzetközi motorsportban“ - állítja Manfred Sandbichler, a Hankook Motorsport európai igazgatója.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: