DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Michelisz a TCR-ben indul a Hungaroringen!

Végre kiderült a TCR magyarországi versenyének hivatalos időpontja: a csupán három hét múlva esedékes futamokon pedig saját csapata színeiben Michelisz Norbert is elindul.

Mi is írtunk a nemzetközi túraautós széria, a TCR magyar fordulójának bizonytalan helyzetéről. Egészen máig ugyanis kérdéses volt, mikor tartják a hazai felvonást, ha megrendezik egyáltalán. A Hungaroring hivatalos oldalán megjelent hírből azonban kiderül: a versenyre sor kerül, méghozzá nem az eredeti júliusi időpontban, hanem június 16-18-án, a DTM betétprogramjaként.

Ennél is szenzációsabb hír, hogy a Honda gyári WTCC-pilótája, Michelisz Norbert is versenyautóba ül a hétvégén: a népszerű pilóta saját csapattal érdekelt a szériában, amelynél teljes szezonban Roberto Colciago és Tassi Attila versenyez. A Hungaroringen a M1RA egy harmadik Honda Civicet is felkészít Michelisznek, aki így rövid idő leforgása alatt másodszor fog hazai közönség előtt szerepelni, ráadásul ismét győzelemre képes technikával, a M1RA ugyanis újoncként már kettős győzelemmel is dicsekedhet.



“Nagyon boldog vagyok, hogy rövid időn belül másodszor is rajthoz állhatok egy hungaroringi viadalon, s megfűszerezi az előttünk álló versenyt, hogy saját csapatom színeiben tehetem meg mindezt” – mondta Michelisz Norbert. „Különleges érzés lesz ebben a tudatban pályára gurulni, s természetesen mindent megteszek majd annak érdekében, hogy a nézők jó versenyt láthassanak, a csapatom pedig a lehető legtöbb ponttal gazdagodjon.”

Nem egyedülálló jelenség, hogy egy aktív WTCC-pilóta indul a nemzetközi TCR-ben: Rob Huff például mindkét bajnokságot párhuzamosan teljesíti, Spában pedig Tom Coronel is vendégszerepelt a költséghatékony sorozatban. A többszörös vb-futamgyőztes Michelisz tavaly a TCR Benelux széria több versenyén elindult, és számos győzelmet szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: