DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Magyar TCR-futam: mikor lesz?

Az egyik verzió szerint három, a másik szerint öt hét múlva érkezik Ficza, Tassi és a M1RA a Hungaroringre – csakhogy még mindig nem dőlt el, hogy mikor, sőt az sem, hogy jön-e egyáltalán.

Mikor lesz az első magyarországi TCR-hétvége? Nos, az attól függ, milyen forrást nézünk. A motorsport.com már tudni véli, hogy az eredeti július eleji, a GT Open hétvégével egybeeső időpontról az esemény átkerült június közepére, a DTM-hétvégére. A sorozat hivatalos honlapja (s emellett az egyik legnagyobb tekintélyű túraautós szaklap, a TouringCarTimes) viszont még az eredeti időpontot közli.

A Braking News Motorsport blog megkereste a GT-hétvége szervezői oldaláról a kiváló versenyzőt, Walter Csabát, aki megerősítette, hogy nem szerepel a TCR forduló a hétvégi betétprogramjai között. Így tehát csak az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán versenye a sorozatnak Magyarországon – hiszen tulajdonképpen még ez sem tekinthető biztosnak.

tassi-tcr-race2-gruzia



Már a múlt héten felmerültek azok a pletykák, miszerint a DTM-mel „bútorozna össze” egy hétvégére a TCR, csakhogy ez egyáltalán nem olyan egyszerű történet, hiszen a német túraautó-bajnokság betétprogramja nagyjából kötött, s korábban még nem „működtek együtt” a TCR-rel. A Hungaroringtől megtudtuk, hogy a két széria jelenleg is tárgyal egymással, s döntés még nincs, legkésőbb hétfőre várható.

A TCR bekerülése a DTM betétprogramjában már csak azért is örömteli lenne, hiszen az egyébként is nagyon színes és látványos hétvége így nem lenne mentes a magyar érdekeltségtől sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: