DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Túraautó

DTM: A vasárnap az Audié volt a Lausitzringen

Amíg a lausitzi hétvége első futamán a Mercedes aratott kettős győzelmet, vasárnap már az Audié volt a terep: a négykarikások Jamie Green és Mattias Ekström révén érték el az első két helyet.

A történelem ismételte önmagát a Német Túraautó Bajnokság lausitzi hétvégéjén: amíg Hockenheimben Lucas Auer (Mercedes) és Jamie Green (Audi) osztozott a futamgyőzelmeken, a szezon második fordulóján pedig szintén az említett duó bizonyult a legjobbnak szombaton, illetve vasárnap.

Az Audi britje második helyről kezdhette meg a szezon negyedik futamát, és annak ellenére, hogy a verseny első felét a pole-ból induló Robert Wickens mögött töltötte, egy pillanat erejéig sem hagyta meglógni kanadai riválisát.



A párosból Green állt ki hamarabb kerékcserére, és amikor a Mercedes versenyzője is megejtette kiállását, át is vette a vezetést. Csakhogy a felmelegített gumikon autózó Wickens gyorsabb volt nála, és vissza is előzte a britet.

Ám ellépni ismét nem tudott, az audis pedig a 31. körben eldöntötte a győzelem sorsát: az egyes kanyar féktávján keményen odatette autóját a Mercedes mellé, megelőzte Wickenst, és többé vissza sem nézett.

A kanadai aztán a mögötte hajtó Mattias Ekströmöt sem tudta tartani, így az Audi kettős győzelmet ünnepelhetett a második futam végén – az első versenyen diadalmaskodó, és a bajnokságot vezető Lucas Auer a 10. helyen zárt.

Eredmények hamarosan!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: