DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

Vettel öccse is Keszthelyi Vivien riválisai között

Nem sokkal az TT Cup 2017-es idényének első hivatalos tesztjét követően az Audi bejelentette, hogy a négyszeres Forma-1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse, a 18 éves Fabian is tagja a mezőnynek, így a sorozat egyetlen magyar, egyben legfiatalabb szereplője, a 16 esztendős Keszthelyi Vivien újabb nagynevű riválist kapott.

Az ifjabbik Vettel a TT Cup minden pilótájához hasonlóan átesett a német autógyár "átvilágításán és vizsgáin", azaz biztos, hogy nem csak a neve miatt választották be a válogatott csapatba, amelybe eredetileg több száz versenyző szeretett volna bekerülni.

FabianVettel_resize



Keszthelyi Vivien elmondta, az elmúlt években több alkalommal, számos más ismert pilótával együtt, így a fiatalabbik Vettellel is együtt gyakorolt, baráti viszonyt ápolnak, éppen ezért nagyon örül neki, hogy végre a pályán éles körülmények között is összemérhetik tudásukat.

VivienKeszthelyiTestingTTCup_resize

Keszthelyi Vivien a szerdán zárult első hivatalos teszten a negyedik legjobb időt autózta a 15 résztvevő közül. A magyar pilóta társainál néhány körrel kevesebbet, 12-őt tudott megtenni az aszfaltcsíkon, mivel egy kisebb kicsúszást követően futómű-beállítási problémái keletkeztek.

AudiTTCupDrivers_resize

Az elmúlt évekhez hasonlóan az Audi TT Cup a német túraautó-bajnokság, a DTM mezőnyével együtt a híres nürburgringi 24 órás futam hétvégéjén is rajthoz áll. A hét állomásból álló sorozat első versenyére május 5. és 7. között a mostani teszt helyszínén, Hockenheimben kerül sor.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: