DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Túraautó

Keményebb, jobb, gyorsabb Vivien

Ezzel a címmel mutatja be saját nevelésű magyar tehetségét, Keszthelyi Vivient a német autóóriás Audi hivatalos honlapja. A mindössze 16 éves éves pilótáról fiatal kora ellenére már szerte a világon hatalmas elismeréssel beszélnek.

Az audi.com-on olvasható, több oldalas méltatásban kiemelik,  Vivien azt követően, hogy 12 évesen még csak nézőként izgulta végig élete első autóversenyét, egy évvel később már mint pilóta várakozott a startvonalon, innentől kezdve pedig gyakorlatilag bármilyen kategóriában is indult, mindig az élmezőnyben haladva harcolt a dobogós helyezések valamelyikéért.

keszthelyi-vivien-audi-honlap



2014-ben a Swift Cup Europe-ban szerepelt a magyar tehetség, majd teljesen térítésmentesen - amely hatalmas dolognak számít - meghívót kapott az osztrák bajnokságba is, ahol a közönség előbb megdöbbent azon, hogy egy fiatal lány ül a volán mögött, ezt követően azonban technikájával és gyorsaságával pillanatok alatt kivívta a tiszteletet, és a publikum egyik kedvence lett. Érdekesség, hogy ekkor még mindössze 13 éves volt, s ilyen fiatalon általában még külön engedélyt sem mernek kiadni, ugyanakkor Vivien megkapta a bizalmat.

Az ilyen sikerek után figyelt fel rá tizenöt évesen az Audi tehetséggondozó programja, annak vezetője, Sepp Haider pedig az autógyár hivatalos honlapján a következő szavakkal írta le Vivient: "Vivien lepett meg engem a legjobban, 15 éves kora ellenére elképesztően okos, és hihetetlenül nyugodt. Tökéletesen uralja az Audi TT Kupás autóját."

Keszthelyi Vivien pályafutása - köszönhetően többek között az Audi Racing Academynek is - továbbra is töretlen, így a magyar autósport nem marad feltörekvő tehetség nélkül, ráadásul Vivien számára az Audi szinte biztosan garantálja azokat a lépcsőfokokat, amelyeket meg kell majd másznia.  

Keszthelyi Vivien álma a német túraautó-bajnokság, azaz a DTM, ennek az álomnak a beteljesülése érdekében pedig folyamatosan keresi életkorához képest a legnehezebb kihívásokat és olyan versenyeken indul, ahol a vezetéstechnikai tudás és a versenyzői erények érvényesülnek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: