DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Túraautó

Szimulátoros sorozat mögé állt Keszthelyi Vivien

Újabb kisebb mérföldkőhöz érkezett Keszthelyi Vivien és csapata, a TeamVRS, az Audi Sport Racing Academy tagja egy szimulátoros viadal partnere lett, ennek keretén belül pedig egy, idehaza egyedülállóan színvonalas, pénzdíjas versenysorozatot indított el.

A kétéves megállapodás első lépcsőjeként a Virtual SimRacing által szervezett, öt fordulóból álló szimulátoros Audi TT Kupán mérhetik össze tudásukat a pilóták, akik az 1969-ben épült Paul Ricardon, a Forma-1-ben is használt monzai pályán, a legendás túraautó versenyeiről híres, a TT Cupból is ismert Oschersleben és a kőkemény kihívásnak számító Norisringen is körözhetnek majd.

Érdekesség, hogy Magyarországon korábban több tehetségkutatót is rendeztek az autósport ifjú csillagai számára, ugyanakkor idén erre nincs lehetőség, azaz könnyen elképzelhető, hogy a profik közül is többen a volán mögé ülnek majd, azonban ez nem jelenti azt, hogy előnyt élveznének a szimulátor mögött már jóval tapasztaltabbakkal szemben.

vsr_advert_1200x628_1



A regisztráció már zajlik, több olyan versenyző fantáziáját is beindította a bajnokság, akik már a valóságban is bizonyítottak. Ilyen például a tavalyi évben TCR dobogót is szerző Tassi Attila, aki az elsők között adta le jelentkezést a bajnokságra. Mivel márkakupáról van szó, ezért ahogy a valóságban, úgy itt is a pilóta képességei kerülnek előtérbe. Az autón nagyon kevés dolgot lehet állítani, ezért csupán a pilótán áll, hogy milyen időt hoz ki magából és az autóból.

A vállalkozó szelleműek hasonló autóval vághatnak neki majd a sorozatnak, mint amilyennel Keszthelyi Vivien tavaly a CEZ futamain országos bajnoki címet nyert, s amellyel idén a tervek szerint a Audi TT Cupban indul majd. Tudniillik a 16 éves tehetség rendkívül közel áll ahhoz, hogy bekerüljön a világ egyik legkiélezettebb küzdelemsorozatába. A pénzdíjak mellett az első három helyezett Vivien jóvoltából szintén az egyik támogatójától, a Hankooktól is kap egy-egy egyedi hímzett, a sorozatban is használt limitált V-logóval ellátott sapkákat. Az egyéni, továbbá a csapatdobogósok kupával és éremmel is gazdagodnak majd.

A sorozat végén ünnepélyes díjkiosztón adja majd át a TeamVRS a nyereményeket, erről az eseményről is természetesen beszámolunk majd, s reményeink szerint Keszthelyi Vivien, valamint támogatói jóvoltából további kisebb meglepetést okoznak majd a versenyzőknek.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: