DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Túraautó

Vonzóbb mint valaha! - Toyota GT86 kupa

A TMG által szervezett GT86 kupa március 25-én útjára induló új, ötödik évadát friss megjelenésű autó, módosított szabályrendszer, vonzó nyeremények és csökkentett nevezési díj teszi még értékesebbé.

A VLN széria keretein belül, a nürburgringi Nordschleifén megrendezett GT86 Cup már ma is az egyik legjobb költséghatékonyságú márkakupának számít, a TMG pedig a következő szezonra még tovább optimalizálta a kiírást, alkalmazkodva az egyre népesebb mezőnyhöz.

Toyota_GT86_kupa_7



A versenyzők a 2017-es szezon kezdetétől fogva jobb ár-érték arányú csomagnak örvendhetnek: a nevezési díjat a 2017. január 30. előtt leadott nevezések esetén 1000 euróra csökkentették, míg a később beérkező nevezések esetén a díj 1800 euró lesz. A legsikeresebb versenyzők idén is értékes díjazásban részesülnek: a bajnokságban elért végső helyezettek között több mint 50 ezer eurónyi pénzdíjat osztanak ki: a győztes csapat például 20, a második helyezett 12 ezer eurót vihet haza. A bajnokságot harmadik helyen záró csapat díja 8000 euró lesz, míg a negyedik istálló 5000 eurós díjazásban részesül. A módosított szabályrendszer nagyobb játékteret és rugalmasságot biztosít a résztvevőknek, a kilenc futamból álló bajnokság végső eredményét nyolc versenyen elért pontok alapján határozzák meg; a csapatok utólag dönthetik el, mely futamok számítsanak bele a pontszámításba. A pole position-ért adott két pont pedig az időmérő edzéseket is minden eddiginél izgalmasabbá teszi majd.

A BRM Chronographes óragyártóval kötött, új partneri megállapodás még erőteljesebb motivációt jelent. A BRM órás mesterei egy kiemelkedően értékes, egyedi órát konstruálnak, tisztelegve a TMG motorsport tevékenysége és versenyzői előtt. A kupagyőztes csapat tulajdonosát, illetve a bajnok pilótákat mind megajándékozzák ennek az órának egy-egy példányával. Szintén újdonságnak számít, hogy a május 27-én és 28-án megrendezésre kerülő Nürburgringi 24 órás verseny is bekerült a naptárba. Habár ez nem lesz pontszerző verseny, a TMG különleges díjakkal és jutalmakkal biztatja arra a kupa versenyzőit, hogy vegyenek részt a világ egyik legismertebb hosszú távú versenyén.

Toyota_GT86_kupa_2

2017. során a pályán nyújtott technikai támogatás rendszerét is optimalizálják; mind a kilenc pontszerző futamon, valamint a Nürburgringi 24 óráson egyaránt megnyugtató tartalékalkatrész-kínálat és azonnali műszaki támogatás áll a versenyzők részére. A Pirelli a kupa hivatalos abroncs-partnereként hasonlóan hatékony szolgáltatást biztosít, első osztályú támogatással és szakértő segítséggel teszi lehetővé a kupa versenyzőinek, hogy autójukat az időjárási körülményektől függetlenül mindig optimális állapotban tudhassák.

A márkakupában versenyző járművek számára a 2017-es évad új hivatalos partnereként a Revanol biztosítja a nagyteljesítményű olajokat és kenőanyagokat. Miközben a kupa megőrzi szórakoztató jellegét, lenyűgöző megbízhatóságát és kedvező költségviszonyait, az újoncok vadonatúj megjelenésű autóknak örvendhetnek. Az összes új CS-Cup versenyautó az utcai GT86 modell módosított megjelenéséhez igazodó külsőt kap; a jelenlegi versenyzők megkapják az autójuk frissítéséhez szükséges műszaki támogatást. A CS-Cup versenyautót 45 900 euróért (plusz ÁFA) vásárolhatják meg mindazok, akik regisztrálnak a GT86 kupa sorozatba. Az autóra a németországi indulók számára kedvező finanszírozást kínál a TOYOTA Kreditbank.

Toyota_GT86_kupa_6

„Izgatottam várom a GT86 kupa 2017-es évadát. A jelenlegi és az új résztvevők számára egyaránt jóval kedvezőbb csomagot állítottunk össze, és máris érezhetően megnőtt az érdeklődés. 2017-re új csapatok lépnek be a bajnokságba, keményen dolgozunk azon, hogy számukat még tovább gyarapíthassuk. Alig várom, hogy lássam a teljes mezőny összetételét, és végig izguljam a veterán résztvevők és az újonc csapatok közötti vetélkedést. Biztos vagyok abban, hogy nagyszerű szezon előtt állunk, és mint mindig, idén is bőven lesz részünk izgalomban és akcióban.  Szeretnék köszönetet mondani jelenleg csapatainknak hűséges kitartásukért, egyben köszöntöm a 2017-es évad új résztvevőit és partnereit. Hiszem, hogy a GT86 Cup történetében sikeres és emlékezetes évadnak nézünk elébe.” – fogalmaz Nico Ehlert, az ügyfélverseny-részleg főmérnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: