Steward
Admin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. május 28. hétfő
Túraautó

Ázsia Monacójában zárul a TCR-szezon

A hétvégén a híres Macau Grand Prix programjában szerepel a TCR International Series, így a magyar B3 Racing Team újabb világhírű versenyhétvégén lép pályára.

A híres ázsiai kaszinóváros, Makaó fogadja a hétvégén a TCR International Series-t, amelyben három versenyautóval a magyar B3 Racing Team is részt vesz. A 11 fordulós nemzetközi bajnokság idei utolsó hétvégéjén is a magyar Tassi Attila, a szerb Dušan Borković, és a szlovák Mat'o Homola képviseli a csapatot három SEAT Leon Cup Racer típusú autóval.

tcr macau-2016-elozetes-3

Az összetett pontversenyben a németországi győztes Homola áll a legjobban, az utolsó két futam előtt 175 ponttal az 5. helyen várja a folytatást, Borković 161 ponttal a 7. helyezett, Tassi pedig 68 ponttal a 11. pozíciót érte el eddig, de az első három fordulóban nem vett részt.  

A Macau Grand Prix különleges helyet foglal el a különböző nemzetközi versenyek sorában: ez a világon az egyetlen hivatalos rendezvény, amelynek programjában különböző autó- és motorversenyek is szerepelnek. Makaón 1972 óta rendeznek túraautó versenyeket, 1983 óta fiatal tehetségeket felvonultató Forma-3-as világkupa futam is zajlik itt.

2010-ben a magyar Michelisz Norbert nyert az FIA Túraautó Világbajnokság (WTCC) mezőnyében, 1983-ban Ayrton Senna győzött az első F3-as futamon, 1990-ben pedig Michael Schumacher és Mika Häkkinen küzdött a végső sikerért, de az utolsó körben összeütköztek, és a németet intették le elsőként. A TCR International Series 2015-ben vette át a WTCC helyét a programban.

tcr macau-2016-elozetes-2

A hétvégi verseny újabb mérföldkő a B3 Racing Team történetében: a fiatal magyar csapat az elmúlt évek során több sporttörténelmi helyszínen is sikeresen szerepelt, gyakran a Forma-1-es nagydíjak programjának részeként. Az angliai Silverstone, a belgiumi Spa, a németországi Nürburgring, az olaszországi Monza, és Szingapúr után Makaó ismét egy fontos állomás a csapat fejlődésében.

A túraautós hagyományoknak megfelelően Makaón is két futamot rendeznek, de ezúttal mindkettő vasárnap, egymás után rajtol el. A hétvége programja már csütörtökön megkezdődik az első szabadedzéssel, amit pénteken követ egy újabb félórás gyakorlás a szombati időmérő előtt.  

A hétvége programja magyar idő szerint

- 2016. november 17. 04:25: 1. szabadedzés

- 2016. november 18. 05:30: 2. szabadedzés

- 2016. november 19. 00:30: Időmérő edzés

- 2016. november 20. 03:00: Futamok

Az edzések és a futamok élőben követhetők a tcr-series.tv-n, a Sport 1 Televízió 2016. november 20-án 10 órától sugároz összefoglalót a versenyekről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?