DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

Massa a DTM-ben köthet ki?

Amióta bejelentette F1-es visszavonulását a brazil, folyamatosan arról találgatnak, hol versenyezhet a Williams pilótája – a Német Túraautó Bajnokság lehet az egyik legkomolyabb favorit.

Felipe Massa a szeptember elején rendezett Formula-1-es Olasz Nagydíj előtt jelentette be, hogy az év végén távozik a száguldó cirkuszból. A korábban a Ferrarinál 11 futamgyőzelmet és kis híján világbajnoki címet is szerző pilóta azonban valószínűleg nem hagy fel végleg a versenyzéssel: a brazil elmondása szerint főként három széria, nevezetesen a WEC, a DTM és a Formula-E jöhet számításba nála – a hazai bajnokságokban való szereplést kizárta, szinte biztosan Európában marad a rutinos versenyző

massa-szingapur-dppi



Amint arról a minap beszámoltunk, az elektromos formulaautók bajnokságának első embere, Alejandro Agag szeretne lecsapni a kínálkozó lehetőségre, és igyekszik elérni, hogy a Formula-E-be csábítsa Massát. Mivel azonban a szezon náluk már októberben kezdődik, s akkor még tart az F1-es idény, ide leghamarabb csak jövőre érkezhet a brazil.

Így viszont a DTM lehet az egyik legvalószínűbb opció, s nem is lenne újdonság, hogy ex-F1-esek választják a Német Túraautó Bajnokságot (elég csak például Mika Hakkinenre vagy Ralf Schumacherre gondolnunk). A TouringCarTimes újságírója a Hungaroringen kérdezte erről Dieter Gasst, az Audi Sport DTM-főnökét, aki azonban meglehetősen sablonos választ adott:

„Jelenleg még arra koncentrálunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Aztán meglátjuk, hogyan döntünk a jövőt illetően, de az biztos, hogy nem teszünk semmiféle bejelentést a szezon vége előtt” – felelte Gass.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: