DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Túraautó

Megszerezte ötödik győzelmét Tim Gábor

Tim Gábor a Skoda Octavia Cup pénteki időmérésén a csalódást jelentő 5. rajthelyet szerezte meg, de már akkor tudta a csapata és persze a pilóta is, hogy az autóval valami baj van. Az Apex-es szerelők egész éjjel dolgoztak az autón, és kicserélték azokat az alkatrészeket, melyek miatt az autó lassulása történhetett. Mivel a verseny előtt nem volt már edzési lehetőség, csak bizakodni lehetett abban, hogy megtalálták a hiba okát.

Tim jól kapta el a rajtot, és már a második helyen autózott a futam elején. Sokáig nyomás alatt tartotta Miachel Vorba-t, és végül hibára késztette. Figyelnie kellett hátra is, hisz bajnoki riválisa, a szintén cseh Tomas Pekar közvetlen mögötte autózott, sőt, a mezőny egyetlen amerikai pilótája, August Macbeth nagyon közel került hozzá.

_SLP9518



Tim Gábor átvette a vezetés a futam felénél, és az utolsó körökig vezetett, amikor Vorba szélárnyékból kibújva visszavette a vezetést. A magyar pilóta nem engedte a cseh kiválóságot megszökni, és az utolsó előtti körben visszavette az első helyet.

Tim az első helyen ért célba, és ezzel már az idei ötödik győzelmét szerezte meg a Skoda Octavia Cup hetedik futamán. A bajnokságot továbbra is vezeti, előnye már 29 pont.

_SLP9559

A hétvége második futama vasárnap délután kezdődik, amikor a fordított rajtrács miatt Tim a mezőny közepéről várja a rajtot.

"Nagyon csalódott voltam az időmérés után, folyamatosan gondunk volt a kuplunggal, ami ezeknél a DSG váltóknál szinte lehetetlen. Tudjuk, hogy nem a csapat hibázott, és azt is tudjuk, hogy mi lehet a hiba forrása, de ezt majd a kupa szervezőinek kell megoldani. A srácok mindent kicseréltek, amivel javítani lehetett a helyzeten, és ez sikeres volt. Sokkal jobb volt az autó a versenyen. Az hogy ma győzni tudtam, ennek is köszönhető, nagyon nagy hálával tartozom a szerelőknek, egész éjjel talpon voltak. Remélem a győzelemmel sikerült meghálálni ezt" - nyilatkozta Tim a futam után.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: