DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

SEAT Leon EC - Felemás nap a magyaroknak

Felemásan alakult a magyarok számára a SEAT León Eurocup franciaországi idénynyitó versenye. Bús Edina sokáig jól ment, ám néhány körrel a vége előtt technikai probléma miatt kiállni kényszerült.

Szombat délután 13:55-kor rajtolt el a SEAT León Eurocup idei első versenye a franciaországi Paul Ricard versenypályán. A mezőnyben három magyar is feltűnt: a B3 Racinget Bús Edina (20. rajthely) és Fekete Dominik (21.), a Zengő Motorsportot pedig Szabó Zsolt (24.) képviselte.

A startot Bús Edina kapta el a legjobban: a sorozatban a második szezonját teljesítő hölgyversenyző sokáig a 18. helyen autózott, majd pedig feljött a 16. helyre is. A 11 körös viadal féltávjánál azonban elkövetett egy hibát: kiforgatta egyik ellenfelét, emiatt pedig a versenyfelügyelőség is vizsgálni kezdte. Megbüntetni azonban már nem volt lehetőségük, négy körrel a vége előtt ugyanis Edina műszaki probléma miatt kiállni kényszerült.

seat_szabo



Másik két honfitársunk ezzel egyidejűleg remekül tört előre a középmezőnyben: különösen Szabó Zsolt brillírozott, aki pályafutása első SEAT-os versenyét végül a remek 16. helyen zárta! Ennél is biztatóbbak voltak azonban a köridők, amiket a futam során teljesített: ez alapján akár a top10-ben is helye lehet a közel jövőben a 19 éves miskolci tehetségnek. Fekete Dominik szintén először szerepelt ebben a szériában, s ő sem vallott szégyent: a B3 Racing új igazolása, aki a formulaautózásból váltott idén túraautózásra, a 19. pozícióban látta meg végül a kockás zászlót

Ami az élmezőnyt illeti: a győzelmet a pole-ból induló Mikel Aznoca szerezte meg Stian Paulsen, valamint a címvédő Pol Rosell előtt – utóbbi egyébként csak nagy csatában előzte meg Fran Ruedát. A franciaországi második verseny vasárnap 10:50-kor rajtol – a futamot a SEAT hivatalos youtube-csatornáján élőben közvetítik majd.

A futam végeredménye:

seat_ec1_eredmeny

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: