DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Túraautó

Gené nyert, Ficza a 10. helyig csúszott vissza

Jordi Gené rajt-cél győzelmet aratva nyerte meg a TCR sorozat történetének második futamát Sepangban, miután ellen tudott állni csapattársa, Pepe Oriola nyomásának a 10 körös versenyen.

A WTCC-hez hasonló fordított rajtrácsnak köszönhetően Gené rajtolhatott a pole-ból, mellette pedig a Zengő csapat pilótája, ifj. Ficza Ferenc várhatta a piros lámpák kialvását. A rajtnál ez a kettős simán eljött az élen, mögöttük pedig Pepe Oriola és Gianni Morbidelli állt be támadási pozícióba. A start most simábban alakult, mint az első versenyen, bár néhány kanyar után most is láthattunk pár megpördülést, amit Michel Nykjaer mozzanata váltott ki.

21007_orig_01760c61553684335655eaab478623c5



Ficzának hamarosan inkább hátrafelé kellett figyelnie, mint előre - a 4. körig tudta tartani második helyezését, ekkor azonban Oriola bebújt a magyar mellé, aki lendületet veszített és még Morbidellinek is utat adott. Hamarosan újabb két helyet veszített, amikor a pontversenyben vezető Stefano Comini és csapattársa egyetlen kanyaron belül mentek el mellette.

Az élen eközben tovább éleződött a csata, Oriola és Morbidelli ugyanis megérkeztek Gené mögé, a rutinos spanyollal viszont már nem tudtak mit kezdeni, így ez a hármas változatlan sorrendben futott be a célba. Morbidellinek ugyan volt még egy komolyabb csatája a rá felzárkózó Cominivel, de végül nem adta ki kezéből a dobogó alsó fokát. Gené és Oriola révén pedig a Bamboo kettős győzelmet ünnepelhetett Sepangban.  

Ficza végül egészen az egy pontot érő 10. helyig csúszott vissza, és az eredménytáblázat tanúsága szerint az utolsó körben már a kockás zászlót sem látta meg. A Zengőnél ezt azzal magyarázták, hogy egy koccanás miatt törmelék került a hűtőbe, ami lelassította az autót.

A TCR következő futamait két hét múlva Sanghajban rendezik, szintén a Formula-1 kísérősorozataként.

orig_7871da931cc6fb4ed91faecc55543f5f

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: