DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Túraautó

Fiatal tehetségeket próbál ki a BMW

Számos fiatal versenyző, köztük a GP3 bajnoka és a Formula-E legutóbbi győztese tesztelheti a BMW M4 DTM-et. Közben kijelölték Marco Wittmann F1-es tesztjének időpontját is.

A BMW négy DTM-es csapata Jerezben vesz részt háromnapos tesztelésen kedd és csütörtök között, megszokott versenyzői mellett a német gyár hat fiatal tehetségnek is lehetőséget ad. A sort a GP3 bajnoka, Alex Lynn vezeti, aki néhány nap alatt GP2-es, F1-es és DTM-teszten is megjelenik. A Formula-3-as Eb második helyezettje, Tom Blomqvist, az Indy Lights sorozat másodikja, Jack Harvey, a 2013-as GP2-es második – valamint a legutóbbi Formula-E nagydíj nyertese –, Sam Bird, a GP3-as futamgyőztes, Richie Stanaway, továbbá Robin Frijns, a WSR 2012-es bajnoka is tesztel, aki korábban a Formula-1-be kerüléssel próbálkozott, sikertelenül.

Nem is olyan rég Robin Frijns a Caterham tartalékversenyzője volt, most a DTM-et veszi célba


Jelen lesz még a BMW GT-versenyzője, Lucas Luhr, valamint hatan a tavalyi DTM-csapatból: a bajnok Marco Wittmann, Augusto Farfus, Maxime Martin, Bruno Spengler, Antonio Felix da Costa és Timo Glock – az októberi szezonzáró óta először lépnek pályára.

A 2014-es pilóták közül Martin Tomczyk és Joey Hand nem vezetnek a teszten. Azonban ha a fiatalok közül valaki meggyőzőn teljesít, szinte akárkinek a helyére érkezhet: a gyár egyelőre egyedül Marco Wittmann maradását jelentette be.

Wittmann-nak sűrű jövő hete lesz, ugyanis csütörtökön válthatja be Toro Rossós F1-es jutalomtesztjét, amelyet bajnoki címéért cserébe kap. Az istálló 2012-es autóját a korábbi nagydíjhelyszínen, Imolában próbálja ki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: