DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök

Másodszor is megrendezték a TOP50 gálát

2018-ban Herczig Norbert, a rali Európa-bajnokság (ERC) idei hatodik helyezettje, korábbi négyszeres magyar bajnok lett az év hazai autóversenyzője az Autósport és Formula Magazin által összeállított toplistán, amelynek eredményét december 6-án, egy budapesti gálaest keretein belül hirdették ki.

Lapunk a „Top 50 magyar autóversenyző” elnevezésű rangsort a szerkesztőség munkatársai, más hazai sajtóorgánumok szakírói és a rajongók megkérdezésével állította össze immáron harmadik alkalommal. A budapesti New York Palace Hotelban tartott gálaesten kiderült, hogy Herczig mögött a ranglistán a WTCR-ben idén a 4. helyen záró Michelisz Norbert, valamint a TCR Europe 4. helyezettje végzett.

top50-gala-2018-69__resize



A legjobb magyar autóversenyzők a gálaeste díszvendégétől, az autóversenyző-legenda Jean-Louis Schlessertől kapták meg a trófeáikat. Az idén 70 esztendős francia munkásságát is díjazta az Autósport és Formula Magazin: a pályaversenyzés és a sivatagi futamok világában is maradandót alkotó veteránt Életműdíjban részesítették. A hazai legendák közül a többször ralibajnok id. Érdi Tibor vehetett át Életműdíjat, a Haas F1 Team magyar elektronikai technikusa, Jánvári Zsolt az autóversenyzés csúcskategóriájában tett erőfeszítéseiért vehetett át elismerést.

Az esemény keretein belül mutatta be az Autósport és Formula Magazin kiadója két, hagyományosan az év végén megjelenő szezonösszefoglaló kiadványait. Az Autósport Évkönyv immáron negyedszer jelent meg a hazai és a nemzetközi motorsport-szériák történéseinek átfogó beszámolóival és a Top 50-es ranglistával, míg a Száguldás és Cirkusz 2018-2019 című kötet hatodszor foglalja össze a Formula 1-es évad eseményeit. Érdekesség, hogy az F1-es kiadvány előszavát az idei évben a Scuderia Toro Rossónál versenyző, jövőre a Red Bull Racinghez előlépő Pierre Gasly, köszöntő üzenetét pedig a négyszeres világbajnok Alain Prost jegyzi. 

A gála teljes egészében visszanézhető az alábbi videólinken:

Clip

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: