DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek

Hol folytatják a legjobb magyar hölgyversenyzők?

A TOP50 magyar autóversenyző 2017-es rangsora egy újdonsággal, a legjobb női versenyzők listájával is előállt. Bemutatjuk, melyik hadszíntereken csap össze a férfiakkal az előző szezon krémje, Vogel Adrienn és társai.

Az Autósport évkönyv szerkesztői Vogel Adriennt választották a 2017-es szezon legjobb hölgypilótájának, köszönhetően a Kia Lotos Cupban elért eredményeinek, köztük pole-pozíciónak és leggyorsabb körének. Adrienn ugyanebben a sorozatban – amely ebben az évadban már a Kia Platinum Cup nevet viseli – harcol tovább, ráadásul még eredményesebben: a széria nyitófordulóján, a hungaroringi WTCR-hétvégén hazai közönség előtt megszerezte első győzelmét! A sokoldalú hölgy idén sem csupán a Kia Picantót terelgeti a lengyel bázisú, hat országban szereplő szériában: míg tavaly kamionnal tette próbára magát, idén a ralisprintbe kóstol bele.

vogeladri-3



A túraautó-Európa-kupán szerzett pontjai révén György Anetté lett a ranglista második helye. A 21 éves pilóta 2018-ban visszatér a nemzeti és a szűkebb nemzetközi frontra, ugyanis idén az országos bajnokságban és a közép-európai zónában indul. A csapat és az autó azonban változatlan lesz: a Zengő Motorsport színeiben az előző évi SEAT Leon DSG-vel küzd a helyezésekért, és megfogalmazása szerint: „a teljes szezont a 2019-es terveinknek rendeljük alá, ami egy komoly nemzetközi sorozatba való visszatérésemet jelenti”. Anett idénye is a Hungaroringen kezdődött, a hétvége pedig a nagytúra kategória magyar értékelésében két dobogós helyet hozott hadizsákmányként.

A nagy népszerűségnek örvendő Keszthelyi Vivien – harmadik helyezett a női listán – tovább építi tudatos versenyzői karrierjét: a megszűnt, elsőkerekes autókat felvonultató Audi Sport TT Cup után a német márka másik szériája, az Audi R8 LMS GT Cup következik, ezúttal már egy 500 lóerős, hátsókerék-meghajtású gépezettel. A széria a DTM-et kíséri, és a német túraautó-bajnoksággal együtt Hockenheimben indult május első hétvégéjén.

A rangsor negyedik helyezettje, Krajnyák Petra változatlanul Vogel Adrienn oldalán versenyez a Kia márkakupájában. Számára a mogyoródi szezonnyitó hullámvasútszerű tapasztalatot hozott, az első futamon elszenvedett balesete miatt a pályakórházba is bevitték, másnap viszont kiváló felzárkózással a biztató hetedik helyet szerezte meg.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: