DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd

Előre- vagy visszalépés következik?

Új rovatunk a TOP50 magyar autóversenyzői rangsor szereplőivel kapcsolatos híreket, történéseket, sikereket gyűjti csokorba hónapról hónapra. Ezúttal annak jártunk utána, hogy azok a pilóták, akik éppen csak lemaradtak a díjazottak listájáról, vagyis az első 12 helyről, 2018-ban képesek lesznek-e előrelépni.

A 13. pozícióban záró Vincze Ferenc és Bazsó Attila tavaly megszerezte első abszolút futamgyőzelmét Egerben, míg az ORB-ben év végén a harmadik helyen végeztek. A hírek szerint a skodás páros idén is itthon fog indulni, méghozzá változatlan felállásban. „Fabia R5-tel az ORB-ben versenyzünk, természetesen Bazsó Attila navigál majd, és ahogy gyűlnek a versenykilométerek, remélhetőleg egyre jobbak leszünk. Bízunk benne, hogy tudunk annyit előrelépni, amivel sikerül a tavalyi eredményt felülmúlni” – nyilatkozta a fiatal pilóta, amihez magazinunk szerkesztői annyit tudnak hozzátenni, hogy a TOP50-es fejlődés szempontjából is arra számítunk, a páros bekerülhet a legjobb 12 közé.

Vincze Ferenc_07



Ranga Péter, listánk 14. helyezettje már nem tudott ilyen jó hírekkel szolgálni. A legendás versenyző fia hiába tett le 2017-ben az asztalra rendre kiváló eredményeket a magyar ralibajnokságban, hiába nyerte meg a Veszprém Ralit, az idei költségvetése nem úgy alakul, ahogy tervezte. „Év végén sajnos távozott a navigátorom, és az anyagi háttér a dolgok jelenlegi állása szerint biztosan nem lesz olyan nagy, mint tavaly. Ebben a szezonban csak pár versenyt tervezek, a tavalyi sikerünk helyszínére és a Mecsek Ralira szeretném a puskaporunkat tartogatni, ezzel párhuzamosan pedig olyan emberekkel venném körül magam, akikre alapozva 2019-ben már ismét ott lehetünk a szezonrajtnál” – nyilatkozta a versenyző. Az AFM véleménye: így bizony kevés az esély a TOP50-es javításra…

Szabó Zsolt Dávid számára álomszerűen kezdődött a tavalyi év az ETCC-ben, és az esztendő végére a WTCC-ig jutott, így meg is lett a TOP50-es listán a 15. helyezés. Az idei évről azonban még semmit nem tudott mondani a miskolci pilóta. „Egyelőre fogalmam sincs, mi lesz velem 2018-ban, csak az a biztos, hogy a BME-n folytatom a korábban megkezdett járműmérnöki tanulmányaimat, idén szeretném befejezni az alapképzést. Csapatom, a Zengő Motorsport csupa pozitív hírt tesz közzé az interneten a WTCR-es projektjük kapcsán. Remélem, sikerül nekik az indulás, ám arról nem tudok nyilatkozni, kivel képzelik el a folytatást” – mesélte a pilóta. Ami bennünket illet, szurkolunk a tehetségnek, és bízunk abban, amiben már sokszor: Zengő Zoltán csodát tesz, és a nem túl kedvező előjelek ellenére év végén Szabó Zsolt Dávid ismét ott lesz a TOP50 magyar autóversenyző élmezőnyében.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: