DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd

Hogyan állítják össze a TOP50 magyar autóversenyző listáját?

A 2017-es év végén harmadszor jelent meg a legjobb hazai pilóták rangsora, amely évről évre nagyobb figyelmet kap. Az Autósport és Formula Magazin főszerkesztője arról beszélt, kik és hogyan állítják össze a ranglistát.

A TOP50 magyar autóversenyző 2017-es ranglistája teljes hosszában az Autósport évkönyvben található meg: a kiadványt, melyben minden fontos nemzetközi és hazai versenysorozat krónikája megtalálható, az Autósport és Formula Magazin szerzői készítik. Az AFM és Formula.hu főszerkesztője, Bethlen Tamást mondta el, kik és hogyan készítik el a hiánypótló listát, melyet először díjátadó gálával kötöttek össze:

„Nagyjából úgy alakul ki ez a lista, hogy készítünk egy 100-as javaslatot a kollégáknak. Annak a 100 embernek a rangsorolása alapján próbáljuk a végső helyezéseket kiszámítani” – mondta Bethlen Tamás az AFM Ralihíradó adásában. A közreműködők a magazin állandó szerzői, valamint felkért külső szakértők. „Nem volt különösebben nehéz összeállítani ezt a listát, hiszen az összes kollégám és munkatársam valamennyien talpraesettek és nagyon tájékozottak a legjobb magyar autóversenyzők tekintetében, hiszen napról napra, hétről hétre ezekkel a pilótákkal foglalkoznak.”

Némiképp váratlan volt, hogy az idei lista – melyet először díjátadó gálával kötöttek össze –  a versenyzők részéről is pozitív fogadtatásra talált, az érintettek nem kifogásolták helyezésüket a sorrendben:

„Engem nagyon meglepett, hogy ilyen nagy visszhangja volt az eseménynek, és ennek ellenére nem érkeztek komoly kritikák, sem a csapatoktól, sem a versenyzőktől. Általában a pilóták mind a győzelemre törekednek, és nagyon önérzetes emberekről beszélünk, amikor egy versenyzőről beszélünk. De az igazat megvallva nem is jut eszembe olyan, aki kritizálta volna, hogy ő miért került csak az x. helyre” – árulta el Bethlen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: