DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek

TOP50: A 2015-ös magyar autósport-ranglista

A Formula szerkesztősége a legjelesebb hazai szakértők segítségével állította össze azon 50 magyar autóversenyző toplistáját, akik a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtották a 2015-ös szezonban.

A nemrég megjelent Autósport évkönyv 2015 egyik legfontosabb újdonsága a legjobb magyar autóversenyzők ranglistájának összeállítása volt, mely jeles hazai szakértők közreműködésével készült el. Az idei szezon során a legjobb teljesítményt nyújtó 50 pilóta közül a tíz legkiemelkedőbbet részletesen is bemutattuk a decemberi Autósport és Formula Magazinban – ebből olvashattok egy kis ízelítőt az alábbiakban.

norbi_2015_d



1. Michelisz Norbert – WTCC

Mindössze néhány pont választotta el attól, hogy egymás után másodszor is ő legyen a legjobb nem-citroenes versenyző, s ismételten az övé lett a legjobb függetlennek járó Yokohama-kupa. Évek óta csúcsformában van, de az újabb előrelépéshez alighanem gyári szerződés szükséges.

kissnorbi_2015

2. Kiss Norbert – Kamion-Eb

A 2014-es szezon után ismét Európa-bajnoki címet szerzett a sokak által még Michelisznél is gyorsabbnak tartott versenyző. Domináns teljesítményére nehéz jelzőket találni, már talán csak PR-téren kell fejlődnie ahhoz, hogy helye lehessen egy komoly bajnokságban is.

szabokrisz_2015

3. Szabó Krisztián – Ralikrossz-Eb

Az autókrosszról átnyergelve első évében bajnoki dobogóra állhatott a ralikrossz Európa-bajnokság Super1600-as mezőnyében, s a tengerentúlon is villogni tudott egy kevésbé ismert kamionos szériában. Szívesen megnéznénk, mire lenne képes az igazán nagyok között, a világbajnoki mezőnyben.

karai_greinbach_olle

4. Kárai Tamás – Ralikrossz-Eb

Ő is autókrosszról váltott át, s hamar felnőtt az új feladathoz, hiszen országos bajnoki címet szerzett a SuperCars-kategóriában. Az Európa-bajnokságon is erősen szerepelt, hiszen a tizedik helyen zárta az évet, de az igazi értékmérő az ő esetében is egy esetleges világbajnoki részvétel lehetne.

kancsar_LV

5. Kancsár Ferenc – Gokart

A 2015-ös évben Kancsár Ferenc végleg kinőtte a gokartozást, hiszen két kontinensen is bajnoki címet szerzett, s megnyerte a Rotax világdöntőt is. Eljött az idő a felnőtté válás utolsó lépésére, az autóba való átülésre – bár ha minden igaz, hobbiszinten azért kitart a gokart mellett is.

 

Az 50 legjobb magyar autóversenyző listája megtalálható az Autósport évkönyv 2015 című kiadványban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: