DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Magyar szakaszgyőzelem Oroszországban a tereprali-világkupán

A Garamvölgyi Zoltán - Takács Antal páros ma megkezdte a szereplését az oroszországi Northern Forest-en, ahol rögtön szakaszgyőzelemmel nyitottak. A finn - orosz határ közelében tartott Baja Russia annak az FIA Tereprali Világkupának a nyitófordulója, amely augusztusban hazánkba is ellátogat majd.

A pénteki 20 kilométeres szuperspeciálon remekül vizsgázott a magyar GarZone Racing Team szöges abroncsokkal szerelt Yamaha Garilla YXZ RR versenyjárműve, amely a T3-as kategóriában a leggyorsabbnak bizonyult. A 220-as rajtszámmal versenyző magyaroknál minden rendben van, izgatottan várják a szombati gyorsasági szakaszokat.



„Rajthelyet választottunk, ennél jobban nem is indulhatott volna az orosz kirándulás. Optimális minden, a csapat remekül dolgozik, hangulatban sincs hiány. Az időjárásra egy szavunk sem lehet, reggel még fagyott, a rajtra viszont már +4 fok fogadott bennünket. A kötelező szöges gumik miatt volt bennünk egy kis félsz, de végül kellemesen csalódtunk, mert ez nem ment a motorerő rovására. Most jöhet a rajtceremónia, aztán irány a finn határ, ott fogunk sátrat bontani.” - mondta el Csató Attila csapatvezető.

A T3-as kategória adja az FIA Tereprali-Világkupa mezőny legnépesebb csoportját, a verseny össztávja pedig közel 800 kilométer, ebből 560 km a szelektív szakasz. Holnap összesen 274 kilométer vár a magyarokra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: