DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Tereprali

Dakar Rali: Al-Attiyah tovább növelte előnyét

Loeb felzárkózott, Al-Rahji visszaesett, Peterhansel hátránya viszont tovább nőtt Al-Attiyah mögött - a toyotás nyerte a negyedik szakaszt, de Brinke és Depres bajba került.

Nasser Al-Attiyah diktálta a tempót az idei Dakar Rali negyedik szakaszán, bár az első mérési pontnál még Stephane Peterhansel gyorsabb volt nála - a folytatásban viszont a listavezető egyértelmű fölényt épített fel és végül két perc körüli előnnyel ért célba. Kettejük mögött elég nagy volt a szakadék ezen a több mint négyszáz kilométeres szakaszon, Jakub Przygonski és Nani Roma a másik két Minivel már közel kilenc percet kapott, a végén lelassuló Sebastien Loeb pedig tizenkét percet - így nézett ki a legjobb öt sorrendje ezen a szakaszon.

ali



Az élmezőnyből Yazeed Al-Rahji került bajba az egyik Minivel, aki az abszolút második helyről csúszott vissza, de nála is rosszabbul járt a Toyota szerelésével két órát veszítő Bernhard ten Brinke, illetve a közel fél órát elszóró Cyril Depres - ők kiestek a "bármire" esélyesek közül. 

Négy szakasz után így Al-Attiyah szűk kilenc perccel vezet Peterhansel előtt, Roma már több húsz perc lemaradással harmadik - Al-Rahji az ötödik helyig csúszott vissza, Loeb viszont ezzel a remek teljesítményével és a többiek hibájával a hatodik pozícióig kapaszkodott fel. 

A maratoni szakasz első napján – amelynek éjszakáján a szerelők nem nyúlhatnak a járművekhez – Szalay Balázs és Bunkoczi László két defektet szenvedett, ennek ellenére az összetettben maradtak a 28. pozícióban.

 

Az amerikai Ricky Brabec több mint hat perc előnnyel győzött a negyedik szakaszon: ezzel összesítésben a hetedik pozícióból ugrott az elsőbe a motoros értékelésben, megelőzve a nála 20 perccel lassabb Pablo Quintanillát.

Az autós mezőny állása négy szakasz után: 

1. Nasser Al-Attiyah Toyota 
2. Stephane Peterhansel MINI +8:55
3. Nani Roma MINI +20:51
4. Jakub Przygonski MINI +22:17
5. Yazeed Al-Rahji MINI +24:59

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: