DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Tereprali

Az itinert szidta a balesetet szenvedő Dakar-győztes

Carlos Sainzék egy bukás miatt több mint három órát elveszítettek a Dakar-rali szerdai szakaszán, miután egy itiner által nem jelölt árokba hajtottak. Az élen álló is nagyot bukott.

Gyakorlatilag elszállt Carlos Sainz esélye a címvédésre a 2019-es Dakar-ralin, miután a verseny szerdai szakaszán a 39. kilométeren egy meg nem jelölt árokba hajtott, amiben kitört a Mini 4x4 bal első felfüggesztése. A kétszeres Dakar-győztes a baleset pillanatában alig 3 percre követte az élen állót, ám a bukás következtében 4 óra 16 percre nőtt a lemaradása a vezető Nasser Al-Attiyahhoz képest.

dakar-sainz-stage3-baleset



„Csalódott vagyok, ilyen problémára nem számítottam” – nyilatkozta a szakasz végén a spanyol. „Jó tempót jöttünk, nem nyomtuk túl keményen, de belehajtottunk egy árokba, amit az itinerben nem jelöltek. Ha holnap visszatérnénk ide, ismét összetörném az autót.  Idén katasztrofális az itiner, de hát ez van” – mérgelődött.

A Mini párosa a 36. helyen kezdi a csütörtöki szakaszt, de Sainz meg van győződve arról, hogy pusztán tempóból visszakapaszkodhatnak a top 10-be. Ebben egy tényező akadályozhatja őket, az 56 éves pilóta szerdai szakaszon kezdődött nyakfájása. „Meglátjuk, mi lesz vele. Kissé fáj, úgyhogy egész nap zavart” – vallotta be Sainz.

dakar-devilliers-stage1

A szerdai nap másik nagy vesztese a 2009-es győztes Giniel de Villiers lett, aki négy órát veszített el a sérült Toyotája miatt. „Nagyon szerencsétlenül jártunk” – nyilatkozta. „Az egyik ugrató aljában volt egy szikla, ami alulról eltalálta az autót. Eltört a motortartó bak és az olajszűrő is, szóval meg kellett állnunk. A nap végére sikerült helyrehoznunk. Ha kicsivel gyorsabb vagyok, akkor átugrattam volna a szikla felett, ha pedig kicsit lassabb, azt is megúsztuk volna. Egy quad felvert porában csak az utolsó pillanatban vettem észre, szóval nagyon szerencsétlen helyzet volt” – magyarázta de Villiers.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: