DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Tereprali

Durva tereprali-baleset a Szaharában

Megtörtént az év eleji sivatagi tereprali-szezon első komolyabb incidense, mégpedig az Africa Eco Race 8. Mauritániában futott első szelektív szakaszán, Chami térségében.

Az afrikai maraton mezőnye a mai napon egy kőkemény 480 kilométeres hurokszakaszon versenyzett, amelynek végén, a beszámolók szerint körülbelül 50 méterre az időmérő-transzpondertől összeütközött egymással az MD Rallyesport alakulatának két egysége. Az autós-kamionos összesítésben vezető Dominique Laure, Christophe Crespo (mindketten franciák) alkotta egység az orosz Kupriyanov-testvérpárra ütközött össze, egyelőre tisztázatlan körülmények között.



A verseny szervezőinek tájékoztatása szerint a két egység tagjai közül senki nem szenvedett komolyabb sérülést, az ugyanakkor a fotók alapján valószínűsíthető, hogy egyik egység sem tudja folytatni a versenyt. Laure és Crespo a viadal fő esélyese volt az eddigiek alapján, az első négy szakaszt zsinórban nyerték, rajtuk kívül pedig csak Kuprijanovék tudtak szakaszt nyerni: az orosz testvérpár a pihenőnap előtti szakaszt zárta az élen.

A két páros búcsúja jó hír a viadal egyetlen magyar egységének, a Varga Imre, Toma „Csimpi” József párosnak: a Varga Racing Team BMW X6 RR-rel versenyző duója – akik a mai szakasz rajtja előtt az autósok között a 9., az autós-kamionos összevont értékelésben pedig a 20. helyen álltak – két helyet biztosan előrelépnek majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: