DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Tereprali (TR)

Nagy csaták várhatóak Nyirádon a bajnoki címekért

Újra sorsdöntő viadalra kerül sor november 9-11. között a Nyirádi Motorsport Centrumban: megint együtt dübörögnek a vörös katlan arénában egy versenyhétvégén a tereprallye, a short track, a quad és a rallycross versenyzői. Több szakágban is itt, a Hídépítő Raid of the Champions viadalon dől el a bajnoki cím, így abszolút biztosítva lesz a háromnapos izgalom a vörös katlanban és környékén.

November második hétvégéjén, 9-e és 11-e között végleg kiderül, hogy az idei tereprali bajnokságban ki lesz 2018 legjobbja az autósok, a kamionosok, a motorosok és quadosok között, illetve ki lesz a legjobb a MAMS Bioextra Buggy Open-en. Igazi fesztivál lesz a Hídépítő Raid of the Champions, mert a tereprali verseny mellett szombaton és vasárnap meghívásos és amatőr rallycross viadalt – a Racing Stars tehetségkutató versenysorozat utolsó futamát – is rendeznek a vörös katlanban, illetve meghívásos short track betétfutam is lesz a quadosok számára Nyirádon. És ha mindez még nem lenne elég a sportág szerelmeseinek: a Hídépítő Raid of the Champions versenyen a hazai viadal mellett a CEZ zárófutamát is itt rendezik meg. A tavalyi versenyen az autósoknál az abszolút elsőség az utolsó métereken dőlt el, és idén többek között a motorosok mezőnyében itt dől el a bajnoki cím.

2018-ROC-motor1-Kárpáti



„Fantasztikus érzés, hogy a második terepmotoros szezonomban máris bajnok lehetek. Jelenleg vezetem az összetettet, annak ellenére, hogy a szeptemberi lengyel viadalon történt bukásom miatt ki kellett hagynom a gyulai versenyt. Drukk nincs bennem, de nagyon motivál bajnoki cím megszerzésének lehetősége. Keményen készültem a versenyre, igaz, valamivel többet motorozhattam volna. Egy a lényeg, legyen minél jobb versenyünk” – jelentette ki Kárpáti Péter.

Egyik nagy ellenfele, Majer Viktor annak ellenére örül annak, hogy 12 motoros lesz ott a rajtnál, hogy ezzel a saját esélyei is csökkenhetnek.

„Egyszerűen örömmotorozásra készülök, aztán majd kiderül, mindez mire lesz elég Nyirádon. A motoromat már összeraktam, sőt, egy ötven kilométeres teszten ki is próbáltam. Jól bírta a terhelést, ami jó hír a hétvége előtt” – árulta el Majer Viktor.

Ráadásul a side by side kategóriában sem dőlt még el a bajnoki cím, a tavalyi győztesek – Kovács György és Takács Antal – mellett még ketten vannak harcba a végső sikerért, azaz aki Nyirádon nyer, az mindent visz.

2018-ROC-SBS-Kovács, Takács

„Nagyon szeretünk itt versenyezni, és bevallom, a héten már vért iszunk. Összeállt a járgány, több fejlesztést is beleépítettünk, így abszolút minden esélyünk megvan arra, hogy megvédjük a címünket. Nem titok, tavaly is nyertünk itt, így az a célunk, hogy futamgyőzelemmel ünnepeljük a bajnoki sikerünket is. Mivel az ilyen ralis versenyek az igazán nekünk valók, biztos vagyok abban, hogy sietni fogunk már a gépátvételnél is” – közölte Kovács György.

Nagy riválisuk, Kéri Szilveszter tavaly csak nézőként volt jelen Nyirádon, ám nagyon tetszettek neki az itteni pályák, így idén már ő is ott lesz a 18 fős mezőnyben. És nemcsak ott lesz, hanem esetleges futamgyőzelme estén ő lenne 2018 bajnoka a side by side kategóriában.

„Nagyon komoly mezőny gyűlt össze, ami a szervező munkáját dicséri. Fantasztikus verseny vár ránk, és biztos vagyok abban, hogy egészen a végéig hatalmas lesz a harc. Nem tagadom, a bajnoki cím megszerzésének lehetősége igenis motivál. Tökéletesen sikerült felkészíteni a versenygépet, többek között alaposan becsöveztük, így készen állok a nagy megmérettetésre” – állította Kéri Szilveszter.

A kamionosok között már eldőlt a bajnoki küzdelem – Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Ács László győzött összetettben –, ám az autósok között tavaly éppen itt bajnoki címet szerző Fazekas Károly mindenképpen szeretné megmutatni, ebben a kategóriában is bőven van keresnivalója, így Horn Alberttel és Csákány Péterrel megpróbálják bajnokveréssel zárni a 2018-as szezont.

2018-ROC-kamion-fazekas károly

„Igencsak kellemes emlékek fűznek Nyirádhoz, így nagyon szívesen jöttem ide vissza. Miki már megszerezte a bajnoki címet, de megtépném az oroszlán bajszát. Teher nélkül megyünk, és elsősorban győzni akarunk, másodsorban meg letesztelni azokat a fejlesztéseket, amiket az elmúlt időszakban beépítettünk a kamionba. Egy biztos, a motivációnkkal nem lesz gond” – fogalmazott Fazekas Károly.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: